VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 11 februari 2008 | door Redactie

0

Irnsum pakt de punten tegen ONB: 2-1.

Het regende alleen gele kaarten in deze buitengewoon sportieve wedstrijd.
Pure fysieke kracht en een flinke dosis zelfbeheersing hielpen Irnsum aan de eerste overwinning van het jaar 2008. De eindstand  van 2-1 was in de 77e minuut al bereikt, maar gelukkig lukte het Irnsum in deze wedstrijd om ook in de extra blessuretijd overeind te blijven. Irnsum droeg de rode lantaarn van de laatste plaats in de 3e klasse over aan Rood Geel.
 
De wedstrijd tegen ONB, onder leiding van scheidsrechter de Vries uit Joure, begon voor Irnsum weinig overtuigend. De spelers van Irnsum stonden stijf van de zenuwen en ONB kreeg een handvol kansen om de score te openen.
Vooral keeper Johan de Jong had de laatste minuten van vorige week nog in zijn hoofd zitten. Aanvaller de Vries van ONB was dicht bij de openingstreffer,  keeper Johan de Jong kon pas in tweede instantie de bal onder controle krijgen.
Na ruim een kwartier kroop Irnsum wat uit zijn schulp, en begon het middenveld van Irnsum, met Iwan de Jong en Remco den Dulk , de wedstrijd onder controle
te krijgen.
Rogier Nugteren mistte op een teenlengte de bal voor keeper Bert Bijlsma van ONB. Uit een vrije schop schoot Atze  Achttien de bal hard tegen een verdediger in het doel van ONB op, de terugspringende bal werd door Iwan de Jong andermaal hard tegen een verdediger van ONB opgeschoten,  deze speler ging voor een paar minuten onderuit.
Aanmerkingen op de leiding leverde de eerste gele kaarten op. De spelers waren dus gewaarschuwd. ONB-speler Jacob Visser schoot de bal na een snelle aanval,
net naast het Irnsumer doel.  In de 27e minuut, na een voorzet van Martin Hiemstra, schoot spits Rogier Nugteren onhoudbaar  alle frustraties van
zich af: 1-0.
Het werd nog 2-0 door de felle verdediger Alex Dijkstra, de scheidsrechter keurde de treffer terecht af. Irnsum bleef naar voren drukken, kansen waren er voor Atze Achttien en Rogier Nugteren. Irnsum had duidelijk in deze fase het beste van het spel. In de blessuretijd sloeg het noodlot weer toe: Douwe Elzinga trok  ONB-speler Akdim onderuit: scheidsrechter de Vries wees naar de stip:
penalty! Jacob Visser maakte vanaf 11 meter geen fout: 1-1.
In de laatste minuten van de blessuretijd kreeg ONB nog twee corners op rij: gelukkig zonder gevolgen voor Irnsum.
Jammer genoeg begon een oude blessure bij Remco den Dulk weer op te spelen  en Marcel Brakels viel in de tweede helft voor hem in.
Het tempo bleef ook in de tweede  helft hoog. Beide ploegen grossierden dan wel in foute passes. Het was af en toe wel wat “hotse knotse” voetbal , ondanks dat het carnaval al over was.
Het hoge tempo en het meer fysieke spel leverde aan beide kanten blessures op.
Aanvoerder Peter Hottinga gaf zijn aanvoerdersband aan invaller Bennie van Dijk. Met kunst en vliegwerk hield de Irnsumer verdediging stand, waarbij keeper Johan de Jong zich nadrukkelijk onderscheidde met een paar uitstekende reddingen. Uit een spaarzame uitval van Irnsum  soleerde Martin Hiemstra  tot in het strafschopgebied van ONB, daar werd hij hardhandig door 2 spelers van ONB gestopt, scheidsrechter de Vries gaf zonder aarzelen: strafschop!
Routinier Iwan de Jong schoot  in de 77e minuut de bal foutloos langs keeper Bert Bijlsma: 2-1. Uit frustratie uitte Jacob Visser zich verbaal richting de scheidsrechter, het leverde hem een tweede gele kaart op: dus rood . ONB speelde het laatste kwartier dus met tien man, maar dat was in het krachtsverschil nauwelijks te merken.
Johan de Jong en zijn verdediging hielden echter stand, en de eerste overwinning van Irnsum in 2008 was een feit. Jammer van al die10 gele kaarten en 1 rode kaart, het leverde na afloop weer veel administratief werk op.
Maar gelukkig had de ONB-bus naar Drachten niet veel haast en bleef het lang gezellig in Jirnsum.   

1-0 in de maak  Rogier

2-1 Iwan de Jong
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen