VV Irnsum camara

Gepubliceerd op 6 april 2010 | door Redactie

0

Irnsum pakt de volle winst in omstreden duel.

 Op cruciale momenten viel het kwartje steeds in het voordeel van Irnsumers. Drie parels van doelpunten complementeerde de feestvreugde op het sportpark “de Bining”. Twee ervan werden gescoord door superspits Alex Keskin, het laatste doelpunt werd gemaakt door Jawoh Bah, dat doelpúnt had meer weg van toveren, dan van gewoon voetbal. Het werd dus 3-0 voor Irnsum.  Na 1 minuut stilte in acht genomen te hebben wegens het overlijden van Hotze Elzinga, mede-directeur van de hoofdsponsor van de v.v. Irnsum, floot scheidsrechter Bisschop voor  de aftrap. In de eerste helft was Aengwirden duidelijk de betere ploeg. Met de snelle buitenspelers werd het middenveld van Irnsum voortdurend overlopen en had de verdediging handenvol werk om de aanvalsdrift van de bezoekers te stuiten. Maar liefst 10 hoekschoppen werden er geforceerd, maar keeper Michel Schippers was scherp en attent. Eenmaal was de keeper al gepasseerd maar bracht laatste man Remco den Dulk met zijn hoofd redding.Irnsum stelde hier wat kansjes voor Alex Keskin en Atze Achttien tegen over. Maar steeds kwamen de aanvallers van Irnsum een voet of een teen tekort om werkelijk keeper Jelle Bodzinga echt op de proef te stellen. De grootste kans kwam er in de 35e minuut voor Aengwirden, na een snelle aanval over de vleugels werd er een overtreding gemaakt, wat resulteerde in een vrije schop, rand strafschopgebied. De bal werd snoeihard ineens op het doel van Irnsum geschoten. Keeper Michel Schippers ranselde de bal met een uiterste krachtsinspanning over het doel voor de zoveelste corner.Bij de volgende uittrap raakte de Irnsumer keeper een speler van Aengwirden, die hinderlijk in de weg stond, de bal caramboleerde via deze speler richting het doel van Irnsum, waar Remco de Dulk de bal via een korfbalgreep van richting deed veranderen.

Scheidsrechter Bisschop veroordeelde het hinderen van de keeper en gaf een vrije schop aan Irnsum. De frustraties waren bij de tegenpartij toch al opgelopen vanwege het verloop van de wedstrijd, maar bereikten na dit cruciale moment zijn hoogtepunt. In het veld en vanaf de bank van Aengwirden werden er teksten geroepen die op een 1ste Paasdag zeker niet thuis horen.De bezoekers gingen vanaf dat moment meer tegen zichzelf voetballen dan tegen Irnsum.Dat kwam de moedig stand houdende verdediging  van Irnsum, die steeds meer fysiek geweld moest gebruiken om de aanvallen van Aengwirden te beteugelen, goed uit. Op slag van rust was er nog een schot van Rogier Nugteren, dat door keeper Jelle Bodzinga knap tot corner werd verwerkt.In de tweede helft ging Irnsum vol overtuiging op de aanval spelen, en dat leverde kansen op.In de 47e minuut bleef de verdediging van Aengwirden staan wegens vermeend buitenspel, maar spits Alex Keskin schoof de bal keurig in de hoek: 1-0. Het kwam het spel van Aengwirden niet ten goede, want alles en iedereen in Irnsum had het nu gedaan.

Het aanvalsspel van de bezoekers bleef echter uiterst gevaarlijk, maar keeper Michel Schippers en laatste man Remco den Dulk(beide bezig aan hun sterkste seizoen ooit) hielden cool stand.Hierin gesteund door Doeke van der Weide en Bennie van Dijk, die weliswaar fysiek, maar verder vrijwel foutloos verdedigden. Trainer Koos van Dijk wisselde aan het eind van de tweede helft wat vermoeide en geblesseerde spelers om meer balbezit te verkrijgen teneinde de voortdurende aanvallen van Aengwirden te kunnen ontregelen.Een doorgebroken speler van Aengwirden werd tot tweemaal toe fors aangepakt, de laatste maal in het strafschopgebied van Irnsum, waar hij onderuit ging. Als plaats voor de te rechte vrije schop werd rand strafschopgebied gegeven, daar waar de eerste overtreding plaats vond. Ook nu weer regende het verbale commentaren en leuzen, die op een Christelijke feestdag duidelijk misstaan… Gelukkig bleef de verdediging van Irnsum uiterst rustig en zorgden Doeke van der Weide en Remco den Dulk er achtereenvolgens voor dat de ballen van de doellijn werden gehaald. Het bleef corners regenen: in de hele wedstrijd nam Aengwirden niet minder dan 18 corners op het doel van Irnsum. Tien minuten voor tijd lanceerde Alex Keskin zichzelf, via een slimme voetbeweging liet hij de bal voorbij de laatste verdediger springen en sprintte zelf achter de vrije bal aan. Hij werd door de keeper weliswaar vrijwel naast het doel gedwongen, maar zag toch kans om de kans ineens in het doel te schuiven: 2-0.

 

Spelers vielen op elkaar van intense vreugde, en ook trainer Koos van Dijk en leiders Arjan Terra en Henk Karsten vielen elkaar in de armen. De frustratie van drie verloren wedstrijden in het begin van het jaar was omgezet in deze demonstratie van teamgeest en wilskracht.

Het was invaller Jawoh Bah, die voor het sluitstuk zorgde. Vanaf de middellijn veroverde hij de bal, schudde wat tegenstanders van zich af, en maakte bij de 16 meterlijn een aantal onnavolgbare bewegingen, draaide om zijn as en schoot de bal met zijn linkervoet onhoudbaar in de rechterbovenhoek: 3-0. Na zijn Afrikaanse shuffle, was het toch weer oppassen voor Irnsum. In de laatste minuut maakte keeper Michel Schippers met een prachtige safe de laatste kans voor Aengwirden onschadelijk.

Man of the match werd Alex Keskin, maar eigenlijk hadden alle spelers van Irnsum in deze wedstrijd dit predicaat verdiend.  

aew

aew_1

aew_2

aew_3

aew_4

aew_5

aew_6

aew_7

aew_8

aew_9    

 


 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑