VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 25 februari 2008 | door Redactie

0

Irnsum pakt nuttige punten

Daar ook Warga en ONB hun wedstrijden wisten te winnen kruipen de teams onderaan nog meer naar elkaar toe.

De wedstrijd tussen Irnsum en Gorredijk kenmerkte zich als eentje met veel strijd en inzet en weinig goed voetbal. Hoewel de afspraak was dat er direct druk op de verdediging van Gorredijk gezet zou worden waren het de mannen van Johan van Slooten die de eerste helft het initiatief hadden. Onder aanvoering van Frits Borduin werd er druk gezet op de helft van de tegenstander. Irnsum had veel moeite om, tegen de wind in, onder deze druk uit te komen. Maar behalve een reeks aan gevaarlijk indraaiende corners leverde dit weinig tot geen grote kansen op voor Gorredijk. Aan de andere kant werd keeper Dimov geen enkele keer getest. Een terechte ruststand van 0-0 was het gevolg.

Met de wind in de rug startte Irnsum voortvarend aan de 2e helft. De rollen waren nu omgedraaid en het was nu Gorredijk die onder druk kwam te staan. Waar de blauw wit hemden het overwicht niet in doelpunten wist uit te drukken deed Irnsum dit nu wel. Aan de linkerkant was het Marcel Brakels die met een prima actie zichzelf vrij speelde en een goede voorzet afleverde aan Dirk Kooistra, die met zijn tweede treffer van het seizoen Irnsum op een voorsprong zette. Nu was het Gorredijk die een tandje bij schakelde met een erg snelle gelijkmaker als gevolg. Ontsnapt aan de verdediging wist de spits van Gorredijk de bal, ietwat gelukkig, over Irnsum goalie de Jong heen de koppen.

Niet veel later komt Irnsum dan toch weer op voorsprong. Een crosspass van Douwe Elzinga valt tussen keeper en verdediging. Mede door het doorjagen van Jonathan Heeremans levert dit paniek op bij genoemde keeper en verdediging. Via een kluts valt de bal voor de voeten van Irnsum spits Theo Terra, die de bal eenvoudig en beheerst binnen weet te schuiven, 1-2.
Gorredijk speelt alles of niets en schuift de achterste mensen mee naar voren. Met kunst en vliegwerk weet Irnsum een hectische scrimmage in het eigen 16 meter gebied te doorstaan. Tot de goed leidende scheidsrechter affluit en de Irnsum speler, kader en supporters hun overwinning kunnen vieren. 
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen