VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 14 november 2005 | door Redactie

0

Irnsum pakt punten tegen Nicator 2-0.

Eerst werd het veld aan een nauwkeurige inspectie van scheidsrechter M. Yusuf uit Damwoude onderworpen, het kon net, in de hollandse betekenis.
Om precies 1400 uur werd er dan uiteindelijk afgetrapt door de bezoekende gasten uit Leeuwarden: Nicator.

De eerste vijftien minuten waren voor Irnsum, aanvallend sterk aan de bal, dankzij een solide achterhoede met Fokko Kooistra en Dick Hellinga, met op het middenveld Remco den Dulk, terug van een langdurige blessure.
Het regende kansen voor Rogier Nugteren, een schot van Peter Hottinga op het kruishout, Martin Hiemstra net naast.
Keeper Westra van Nicator oogde heel betrouwbaar en was dat ook op schoten van heel vele malen Martin Hiemstra, Marcel Terra en weer Martin Hiemstra.
Na twintig minuten zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk nivo en kreeg de razendsnelle aanvaller van Nicator: Youssef Jarir de mogelijkheid om Nicator op voorsprong te schieten. Keper Michel Schippers bleek al net zo solide als zijn overbuurman en het bleef dus tot de rust 0-0.
Met even voor de thee een open kans voor Marcel Terra, die echter net over het doel kopte.
In de tweede helft had Irnsum duidelijke een veldoverwicht. Het veldspel van de oranje-brigade zag erg goed verzorgd uit, alleen de beslissende pass ontbrak telkens.
Wim de Wit was Douwe Elzinga komen vervangen en na 15 minuten in de tweede helft wisselde trainer Wim Huizinga van Irnsum Peter Hottinga voor Sjoppie Visser. De voorwaartsen van Irnsum kregen genoeg mogelijkheden, alleen dat laatste schot…. Martin Hiemstra schoot te zacht alleen voor de keeper, Rogier Nugteren kopte net over en het zo duurde het tot de 65e minuut in de tweede helft. Marcel Terra werd onderuitgehaald binnen het strafschopgebied, en dus: penalty. Sjoppie Visser schoot deze onberispelijk in: 1-0.
De ban leek gebroken, en het werd 2-0, vijf minuten later door Marcel Terra.
Het leek af en toe net een schiettent met schoten van Sjoppie Visser, Martin Hiemstra en Remco den Dulk. Het bleef echter bij een wat magere 2-0 met drie punten voor Irnsum, maar voor de neutrale bezoeker op het sportcomplex in Irnsum was er weinig aan deze wedstrijd te genieten. Of het moest het prachtige zonnige nazomerweer zijn. Irnsum blijft met 15 punten mooi meedraaien in de top van de vierde klaase A. Nu alleen nog aantrekkelijk voetbal. Zo blijft er voor een ieder tegen Sinterklaas wat te wensen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen