VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 17 september 2002 | door Redactie

0

Irnsum revancheerd zich tegen Udiros

De doelstelling van Irnsum dit jaar was nog steeds duidelijk: promotie (direct of indirect). Vandaar dat vandaag moest worden gewonnen. Een competitiestart met o punten uit 2 wedstrijden kon zich niet veroorloven.

Vooraf was al duidelijk dat het niet makkelijk zou worden. Udiros is een team wat al jaren hoog in de 5e klasse meedraait en ook net als Irnsum dit jaar promotie naar de 4e klasse wil afdwingen. Ook resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst, want Irnsum wist ooit met 5-1 van Udiros te winnen. Een leuke pot zou het zeker worden….

Beide ploegen begonnen zoals verwacht fel aan de wedstrijd. het spel ging op zijn “engels” op en neer. Toch kwam Irnsum wederom op achterstand. Een counter van Udiros zorgde voor onrust in de verdediging van Irnsum. Gevolg was dat een speler van Udiros in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Penalty dus, die keurig ingeschoten werd, al had de keeper van Irnsum een kans om hem te keren. Waar Irnsum vorige week snel op een 2-0 achterstand kwam, zou dat deze week niet gebeuren. Het was Irnsum die de wedstrijd in handen nam. Via snelle counters, zowel via de rechter- als linkerkant, kwam Irnsum voortdurend gevaarlijk voor de goal van de tegenstander. Na een actie van Sjouke Visser was het spits Theo Terra die in bal bezit kwam. Hij besloot na een passeerbeweging verwoestend uit te halen. De bal schoot onder de keeper van Udiros door waardoor de stand weer was rechtgetrokken. Door deze goal kreeg Irnsum veerkracht. Jouke Riemersma zette de bal voor van rechts waarna Cor Dijkstra de bal terugkopte naar wederom Theo Terra. Deze raakte de bal echter zo verkeerd, dat zowel de keeper van Udiros als hijzelf hiervan schrokken. Cor Dijkstra kon daardoor gemakkelijk voor de 2-1 aantekenen. Nog steeds bleef Irnsum aanzetten. Wederom wist Jouke Riemersma een goede voorzet te geven op de meegekomen Alex Dijkstra, die de bal in combinatie met een sliding in de goal schoot. Bij rust stond nog steeds de 3-1 op het scorebord.

Na rust bleek dat Irnsum niet goed uit de kleedkamer kwam. Direct de eerste actie van de tegenstander Udiros was raak. Een kaatsbal van de spits van Udiros werd prachtig over de keeper van Irnsum heen geschoten door de meegkomen middenvelder. De wedstrijd werd er voor de toeschouwers niet minder door. Een heftige strijd voor de drie punten brak los, waar Irnsum als winnaar uit de bus kwam. Natuurlijk waren aan beide kansen nog grote kansen, maar gelukkig voor Irnsum werd de uitslag niet in hun nadeel veranderd. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Postema die overigens keurig floot. Irnsum heeft dus haar eerste punten gepakt in de vijfde klasse, en snakt naar meer…..

Aanstaande zondag 22 september moet Irnsum uit tegen Sparta’59 uit Deinum om 14.00. Drie punten zal de dan bijna jarige webmaster zeer op prijs stellen………..

Webmaster VVI Sjoppie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen