VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 13 mei 2003 | door Redactie

0

Irnsum speelt laatste wedstrijd van seizoen gelijk

Zo zou de wedstrijd, de laatste wedstrijd zijn voor Sije Bennie Dijkstra. De spelers wilden hem een waardig afscheid geven. Daarnaast verloor Irnsum eerder de heenwedstrijd tegen de ploeg waar men het vandaag weer tegen moest opnemen, namelijk St.Jacob. Men had dus wat goed te maken.

Op een zeer zonnig sportpark in St Jacob werd de wedstrijd gespeeld op een zeer goede grasmat. Waar men in Irnsum inmiddels weer bakken zand over het veld heeft gegooid, laat men dat daar achterwege. Nadat het bestuur van de voetbalclub St.Jacob Irnsum voorzien had van een bloemetje, kon de wedstrijd beginnen. Voor St.Jacob stond tevens alleen de sportieve plicht op het spel. Voor hen viel niks meer te behalen. Waar men aan het begin van de competitie bovenin meedraaide, “bungelde” men nu onderaan in de competitie.

Wie vrijdagavond naar Sc Heerenveen-Fc Groningen was geweest zag de eerste helft een kopie van die wedstrijd. Irnsum was veel sterker alleen kwam moeizaam tot scoren. Toch wist Bernard Dijkstra de bal in het netje te prikken al had de keeper van St Jacob de bal hiervoor drie maal gepareerd. Helaas voor Irnsum kwam ook St Jacob tot scoren. De eerste kans (vrije trap) voor hen, al kan je het eigenlijk geen kans noemen, was gelijk raak. De vrije trap belandde via de rug van een verdediger van Irnsum in het doal, waardoor keeper Sierd jan de Leeuw volkomen kansloos was.

De tweede helft speelde zich wederom op de helft van St.Jacob af. De bal wou er echter wederom niet in. St Jacob profiteerde echter van de aanvallende inspiraties van Irnsum. Een goede pass van de linkerkant werd ineens over de keeper van Irnsum geschoten, een zeer mooi doelpunt.

Irnsum wou echter niet verliezen en ging door met het aanvallende spel. Het was de ingevallen Dirk Kooistra die de zeer goed keepende keeper van St Jacob wist te passeren. Dit was tevens de eindstand. Puntverlies voor Irnsum in de laatste wedstrijd van het seizoen.

Na afloop kreeg Sije Bennie Dijkstra een bloementje voor zijn verdiensten. Tevens werd er een rondrit gemaakt op een tractor met kar door het dorp, voor het behalen van het kamioenschap. Daarna was er een feest in de kantine. Al met al een leuke dag voor velen.

Ik nodig u hierbij uit om ook de verdiensten van het 2e elftal te volgen. Dezen kunnen tevens kampioen worden. Nadat ze zondag met 6-0 gewonnen hebben tegen hun directe concurrent Dronrijp breken ook voor hen spannende tijden aan.

Webmaster VVI Sjoppie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen