VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 1 mei 2006 | door Redactie

0

Irnsum speelt zich veilig

Irnsum trainer Wim Huizing moest door schorsingen en blessures enkele omzettingen maken. Ten opzichte van vorige week begonnen Dick Hellinga, Gerrit Siesling en Wim de Wit in de basis. Huizing benadrukte in de voorbereiding het belang van deze wedstrijd, bij verlies zou Irnsum nog onnodig in gevaar kunnen komen, de spelers wisten vooraf dan ook wat er moest gebeuren: winnen.

Dat de boodschap bij de spelers was overgekomen bleek wel in de eerste minuten. Beide ploegen toonden hun aanvallende intenties. Martin Hiemstra mocht, na een afvallende bal, als eerste aanleggen. Zijn schot verdween enkele centimeters naast het doel. Aan de andere kant was het spits Moed die de bal over schoot. In de tegenaanval is het Rogier Nugteren die de bal voorlangs het doel schiet.

Na de eerste tien minuten weet Irnsum zich de rest van de eerste helft een groot veldoverwicht te creëren. Behalve enkele ongevaarlijke corners komt Nicator er niet meer aan te pas. De volgende kans, die valt te noteren is voor de sterk spelende Martin Hiemstra, na een voorzet van Douwe Elzinga raakt hij de bal echter maar half. Het is wachten op het eerst doelpunt. Die valt uiteindelijk in de 37e minuut. Na voorbereidend werk van de middenvelders is het Marcel Terra, die de voorzet van Dirk Kooistra met zijn hoofd tot doelpunt weet te promoveren, 0-1. Nog geen vijf minuten later volgt alweer het volgende doelpunt. Na goed voorbereidend werk van Martin Hiemstra is het ditmaal Irnsum topscoorder Rogier Nugteren die de voorzet van Marcel Terra van dichtbij hard achter de keeper knalt.

De tweede helft moet Nicator komen. De spelers van trainer Thomas Haan proberen het middenveld in handen te nemen door een mannetje door te schuiven. Irnsum gaat gewillig achteruit en probeert met snelle tegenaanvallen het derde doelpunt binnen te schieten. De taktiek van Nicator werkt gedeeltelijk. De ploeg uit Leeuwarden heeft nu wel meer balbezit maar komt bijna niet gevaarlijk voor het doel van Irnsum goalie Michel Schipper. Slechts éénmaal dient hij handelend te moeten optreden. Een hard diagonaal schot komt via de keeper voor één van de Nicator spelers, deze schiet de bal echter net naast het doel.

In de tegenaanvallen missen de Irnsum spitsen de scherpte van de eerste helft of ze worden teruggevlagd voor buitenspel door grensrechter Meijerhof van Nicator. Sjouke Pieter Visser vervangt Rogier Nugteren in de 65e minuut. Hij mag proberen gebruikt te maken van de geboden ruimte achter de verdediging van Nicator. De volgende grote kans valt te noteren in de 78e minuut. Een corner voor Nicator vanaf rechts komt op het hoofd van de geheel vrijstaande speler, hij weet de bal echter niet op het doel te koppen. In de 79e minuut mag Jan Buwalda de moegestreden Wim de Wit vervangen. De laatste grote kans is voor Irnsum. Martin Hiemstra mag van dichtbij aanleggen. De bal verdwijnt via de grond over het vijandelijke doel.

Om 16:19 fluit scheidsrechter de Haan voor de laatste keer op zijn fluit. Met deze overwinning heeft Irnsum zich definitief veilig gespeeld. Volgende week is de laatste thuiswedstrijd tegen het tegen degradatie strijdende CAB uit Bolsward.

Opstelling Irnsum: Michel Schippers, Gerrit Siesling, Dick Hellinga, Pieter Siesling, Douwe Elzinga, Dirk Kooistra, Wim de Wit (Jan Buwalda, 80), Peter Hottinga, Martin Hiemstra, Rogier Nugteren (Sjouke Pieter Visser, 65), Marcel Terra
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen