VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 9 mei 2006 | door Redactie

0

Irnsum stelt supporters teleur: 1-4 tegen CAB

Scheidsrechter Oord uit Heerenveen blies om even over 14.00 uur voor het begin van de laatste competitie wedstrijd voor Irnsum onder trainer Wim Huizing. In het eerste kwartier had Irnsum het meeste balbezit en stelde keer op keer keeper Gert Jan Lammers van CAB op de proef.
Het was Rogier Nugteren die al draaiend en kappend door de verdediging van CAB raasde, zijn voorzet kon door keeper Gert Jan Lammers niet vast gehouden worden en Peter Hottinga schoot de losgelaten bal in het lege doel, 1-0 voor Irnsum.
Het antwoord van CAB kwam pas in de 30e minuut, een vlammend schot van Michiel Foekema werd door keeper Michel Schippers uit het doel geranseld.
Irnsum bleef mooi combineren zonder echt gevaarlijk te worden en CAB bleef loeren op de counter.
In de 33e minuut had Pieter Siesling een handje extra nodig om zijn tegenstander in het strafschopgebied de baas te kunnen zijn. Resultaat, een gele kaart en een penalty voor CAB. Martin v. Dijk benutte deze strafschop en zo was het ineens 1-1.
Irnsum liep ineens achter de feiten aan. Een uitval in de 40e minuut van CAB sneed dwars door de defensie van Irnsum heen. Weer was het Martin van Dijk, die van dichtbij keeper Michel Schippers verschalkte, het werd 1-2 voor CAB.
Na rust was Doeke van der Weide Peter Hottinga komen vervangen. Irnsum had duidelijk de thee nog niet op, want in de 2e minuut na rust werd het 1-3 door Paul Hubbard, die optimaal profiteerde van een keepersfout van Michel Schippers.
De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld, maar Irnsum wilde zijn hondstrouwe aanhang niet teleurstellen en viel aan. Martin Hiemstra miste net de bal om deze achter de keeper van CAB te koppen.
Sjouke Pieter Visser kwam het laatste kwartier voor Wim de Wit in de punt van de aanval te spelen. Het baatte niet.
Irnsum had het beste van het spel maar kon geen vuist meer maken.
Een afgekeurd doelpunt van CAB liet zien dat Irnsum achterin 1op 1 ging spelen.
Toch werd het zelfs nog 1-4, door een intikker van Boersma, na een splijtende voorzet van Paul Hubbard.
CAB was dolgelukkig, een zekere degradatie was voorkomen. Irnsum had verzuimd zijn sportieve plicht tegenover zijn supporters te doen. Trainer Wim Huizing werd na afloop door de voorzitter van Irnsum Ed den Dulk alvast bedankt met bloemen voor het afgelopen seizoen. Op 10 juni aanstaande wordt er echt afscheid genomen van trainers en vrijwilligers.
Voetbalseizoen 2005/2006 is afgelopen, Akkrum en Harlingen degraderen naar de 5e klas. Friesland speelt een beslissingswedstrijd tegen de kampioen van de 5e klasse B.
Gelukkig voor het voetbal in Boarnsterhim komt GAVC volgend seizoen weer terug in de 4e klasse. De supporters van Irnsum en Grou kijken al reikhalzend naar deze derby. Tot volgend seizoen…
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen