VV Irnsum camara

Gepubliceerd op 9 november 2009 | door Redactie

0

Irnsum ternauwernood langs DTD

 

Bij Irnsum één wijziging in de basiself: Johan de Jong vervangt Michel Schippers hij is vader geworden van een zoon Nick. Wellicht de volgende in het rijtje goeie keepers die Irnsum de laatste jaren heeft voorgebracht.

De trainers zijn vooraf voorzichtig in hun uitspraken en wijzen op de kwaliteiten van de tegenstander. Koos van Dijk legt waarschuwt voor het fysieke spel van de tegenstander terwijl Hansma het collectief van Irnsum roemt. Beide opmerkingen blijken achteraf een juiste te zijn.

De Jelsumers zetten vanaf de aftrap af druk over het hele veld en de Oranjehemden kunnen maar moeilijk in hun spel komen. Dit leidt in de 7e minuut tot de eerste grote kans. Vanuit een vrije trap komt een speler van DTD helemaal vrij voor Johan de Jong maar hij schiet de bal gehaast over. In de 9e minuut stelt Irnsum daar het eerste wapenfeit tegenover. Een onschuldig lijkende vrije trap van Douwe Elzinga glipt door de handen van de keeper pardoes voor de voeten van Atze Achttien. Deze spits staat alweer op de juiste plaats en tikt de bal beheerst binnen. Ook dat is een kwaliteit.

Niet veel daarna laat de Jong zien dat hij een tijdje niet aan een officiële wedstrijd heeft deelgenomen. Hij laat de bal vallen maar pakt hem weer op met als gevolg een gevaarlijke vrije trap in het eigen zestien meter gebied. Gelukkig komt hier geen gevaar uit. Omdat DTD met name  over links gevaarlijk doorkomt is coach van Dijk genoodzaakt enkele aanpassingen in zijn basiself te doen. Desondanks is de volgende kans weer voor DTD. In de 20e minuut keert Atze Achttien ternauwernood een kopbal op de doellijn. Niet veel later komt Irnsum weer goed weg, ditmaal spat een vrije trap uiteen op de kruising.

Het meeste gevaar blijft voor het doel van keeper de Jong. Irnsum stelt daar een slimme vrije trap variant tegenover echter wordt de bal tot corner verwerkt voordat van der Veen gevaarlijk kon worden. In de 40e minuut slaat het noodlot voor Iwan de Jong toe. Een onschuldige crossbal vergt te veel van zijn net herstelde knieband, hij moet het veld verlaten en wordt vlak voor rust vervangen door Sjouke Pieter Visser.

In de 2e helft probeert Irnsum met een versterkt blok op het middenveld het fysiek spelende DTD tegen te houden en van hieruit gevaarlijk te worden met de snelheid van Alex Keskin en Evert Boersma voorin. Deze taktiek werd gedeeltelijk. Voorin komt Irnsum er meerdere malen gevaarlijk uit maar aan de andere kant worden veel corners weggegeven. Deze corners worden uitstekend indraaiend genomen en leveren elke keer veel gevaar op voor het doel. Dat de bal geen enkele keer goed voor de voeten van een DTD’er valt mag soms meer geluk dan wijsheid heten. Toch ook zijn hier de complimenten voor Johan de Jong op zijn plaats.

In de laatste fase van de wedstrijd is het de keeper van DTD die zijn ploeg in de race houdt. Een voorzet van Douwe Elzinga wordt ingekopt door Sjouke Pieter Visser echter de keeper pareert op de lijn. In de ingevallen Tarek Laarif schiet na goed doorzetten voorlangs, Alex Kezkin schiet over en de keeper redt na een 2-1 situatie op een schot van diezelfde Kezkin. DTD weet uit de vele corners de bal nog tweemaal op de lat te mikken en in de 94e minuut tikt Johan de Jong nog een schuiven uit de verre hoek.

Na 95 minuten fluit in de ingevallen scheidsrechter Minnema uit Vegelingsoord voor het einde van de wedstrijd en vallen spelers en begeleiding elkaar opgelucht in de armen. Irnsum blijft medekoploper in de 4e klasse omdat ook Harlingen wederom haar wedstrijd weet te winnen. Wel is er nu een gaatje naar de rest geslagen omdat de nummer 3 t/m 6 niet weet te winnen.  Volgende week de thuiswedstrijd tegen het lastige Oldeboorn dat zijn selectie langzamerhand weer compleet ziet worden.

DTD

DTD_1

DTD_2

DTD_3

DTD_4

DTD_5

DTD_6

DTD_7

Niet spelen en dan nog verschrikkelijk blij, wat kan voetbal toch mooi zijn.

DTD_8

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑