VV Irnsum camara

Gepubliceerd op 26 april 2010 | door Redactie

0

Irnsum verliest dure punten tegen DTD: 0-2

 

De tegenstander DTD had vooraf veel personele problemen, 2 man geblesseerd en 2 man geschorst. Derhalve had trainer Steffen Hansma wat oudere spelers opgeroepen om in de aanvalslinie te opereren.

Het eerste half uur was Irnsum met de wind in de rug de bovenliggende partij. In de 3e minuut was er al een levensgrote kans voor Bennie van Dijk, hij kopte helaas rakelings over. Irnsum zette druk en dat resulteerde in een handvol kansen en mogelijkheden. Atze Achttien schoot alleen voor de keeper in de 6e minuut voor het doel langs. In de 7e minuut haalde Rogier Nugteren onverwacht uit, de bal kon slechts met behulp van een op lijn staande speler van DTD gekeerd worden. Aan de andere kant van het veld raakte keeper Michel Schippers minuten lang geblesseerd, na een onzorgvuldige actie van een van de aanvallers van DTD. 

In de 19e minuut was er eindelijk weerwoord van DTD: Hendrik Harm Kingma schoot recht in de handen van keeper Michel Schippers. In de 30e minuut eindigde een prachtige rush van Petrus Tiemersma in een afgelegde bal voor Douwe Elzinga, hij schoot  de bal naast het doel van keeper Michel Hottinga. Tot de rust bleven de kansen voor de aanvallers van Irnsum: een schot van Petrus Tiemersma net over en een vliegend schot van Alex Keskin net naast. Na de thee kwamen beide ploegen scherp uit de kleedkamer. Het resulteerde voor Irnsum in een schot van Rogier Nugteren op een corner van Douwe Elzinga. Een vrije trap van Remco den Dulk in de 56e minuut ging net aan de aanvallers van Irnsum voorbij. In de 63e minuut kwam Johannes v.d. Veen de moegestreden Douwe Elzinga vervangen.  In dezelfde minuut schoot een van de aanvallers van DTD de bal via de onderkant lat het veld weer in waar keeper Michel Schippers met 1 hand redding bracht. De scheidsrechter werd belaagd door alles wat DTD was, maar hij bleef, op aanwijzing van Kaas de Haan(grensrechter Irnsum) bij zijn beslissing: doeltrap voor Irnsum. Het spel werd er niet beter op gaande de tweede helft. Veel overtredingen en blessures snoepten veel van de werkelijke voetbaltijd op.

In de 75e minuut was het Bennie van Dijk, die de bal van de doellijn haalde. DTD begon te drukken en dat leverde prompt een doelpunt op. Een vrije schop in de 80e minuut belandde voor de voet van Gerton Werkema, die ineens in de draai uithaalde: keeper Michel Schippers was kansloos:0-1. Irnsum moest nu komen en de verdediging van Irnsum ging regelmatig naar voren en dat leverde weer kansen op voor DTD. Bij de eerste beste uitval van DTD was het raak: Danny Span rondde in de 85e minuut een prachtige aanval van DTD af: 0-2.

Het Irnsumer verzet was gebroken, ondanks de nog vele blessureminuten lukte het Irnsum niet meer om een treffer te forceren. 

De ploeg van Koos van Dijk mag hopen op een beter resultaat volgende week tegen Oldeboorn op meer geluk.

DTD

DTD_1

DTD_2

DTD_3

Man of the matsch Rogier Nugteren

 

DTD_4


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen