VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 10 september 2002 | door Redactie

0

Irnsum verliest eerste wedstrijd in 5e klasse!

Zondag 8 september stond de eerste wedstrijd op het programma. Direct moest tegen een tegenstander gespeeld worden die van een zelfde kaliber is als de mannen van Irnsum: Oldeholtpade. Deze ploeg was net als Irnsum, het seizoen ervoor gedegradeerd uit de 4e klasse, en zou zich dus zeker niet makkelijk laten verslaan.

Beide ploegen begonnen onzeker aan de eerste helft. Maar het was Oldeholtpade die het betere spel liet zien. Vooral door snel positiespel wist Irnsum geen antwoord te geven. Na 8 minuten was het de schaduwspits van Oldeholtpade die zijn ploeg op voorsprong wist te brengen. Een voorzet van rechts ingekopt achter doelman Sierd Jan de Leeuw. Dezelfde De Leeuw liet Irnsum hachelijke momenten beleven door ongeconcentreerd terugspeelballen van de verdedigers weg te trappen. Voortdurend belanden deze in de handen van de spelers van Oldeholtpade, die de scherpte echter misten. Voor hetzelfde had het de eerste helft door deze momenten al 5-0 kunnen staan. De 2-0 viel echter wel. Een bal kon gemakkelijk dwars door het midden van de verdediging ingespeeld worden op de spits van Oldeholtpade, die het keurig afmaakte. Naast enkele speldenprikjes liet Irnsum daarentegen weinig zien de eerste helft.

De tweede helft moest Irnsum. Al gelijk werd duidelijk dat Irnsum de tweede helft wel scherp voor de dag kwam. Vooral via de linkerkant werd er de aanval gezocht. Het was Sjouke Pieter Visser die na een actie mocht uithalen in de handen van de keeper van Oldeholtpade. Ook Jouke Riemersma kon de tweede helft voortdurend opstomen. Het was na een kwartier in de tweede helft Cor Dijkstra die zorgde voor de aansluitingstreffer. Een mooie dieptepass van Sije Bennie Dijkstra, werd keurig afgewerkt door Cor Dijkstra. Trainer Koos van Dijk van Irnsum reageerde direct. Martin de Jong werd ingebracht, Cor Dijkstra ging in de spits spelen en Theo Terra werd gewisseld. Daarnaast werden Douwe Elzinga en Heino Schriemer in gebracht voor respectievelijk Rogier Nugteren en Sjouke Visser. Irnsum drukte door maar werd uitgezonderd van enkele schoten niet gevaarlijk. Het was Oldeholtpade die “irritant” ging voetballen. Bij elk duel speelde men toneel, zo goed dat de scheidsrechter er elke keer in trapte. Gevolg was een aantal malen geel voor spelers van Irnsum. Daarnaast wist men op de wijze voortdurend enige tijd te rekken. Achteraf was dit niet nodig want men wist zelfs nog eens te scoren. Mede door de één tegen één situatie waar Irnsum de laatste 20 minuten achterin mee speelde, wist de schaduwspits wederom te scoren. Een 3-2 situatie werd keurig uitgespeeld. Irnsum verloor dus de 1e wedstrijd in de 5e klasse KNVB Noord. Volgende week nieuwe kansen tegen Udiros, die hun eerste wedstrijd winnend wisten af te sluiten.

Webmaster Sjoppie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen