VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 10 september 2007 | door Redactie

0

Irnsum verliest onterecht van St- Annaparochie 0-3.

voor het begin van de eerste thuiswedstrijd van de v.v. Irnsum in de derde klasse. Het duel met St. Annaparochie had een historisch tintje door het weerzien van de oud-trainer van de v.v. Irnsum: Johnny Nota. Het verhaal van de wedstrijd is snel verteld: Irnsum had gedurende de gehele wedstrijd het meeste balbezit en St. Annaparochie had 4 kansen waarvan er 3 benut werden, zodat de terechte uitslag 0-3 in het voordeel van St. Annaparochie was.

De eerste paar minuten waren voor de thuisploeg Irnsum een zenuwachtige aangelegenheid.
Veel balverlies en onnodige loopacties. Veel druk van de voorwaartsen van St. Annaparochie
en dat resulteerde in een schot van Theo Valk op het doel van Irnsum.
Als antwoord van de kant van Irnsum probeerde Theo Terra met een zwak schot doelman Germ Bouma te passeren.
Na ruim 10 minuten had Irnsum de plankenkoorts bedwongen en miste Rogier Nugteren een prachtige kopkans en schoot Bennie van Dijk een vrije schop in de muur en kopte Martin Hiemstra in de handen van keeper Germ Bouma.
Het overwicht was dus duidelijk voor Irnsum maar de kans was er voor Danny Geurtsen in de 15e minuut op een splijtende voorzet van links en hij maakte geen fout: 0-1.
Irnsum begon direct achterin 1 op 1 te spelen in een poging om direct de aansluitende treffer te maken. Het was in de 17e minuut Rogier Nugteren niet gegund, want de ingeschoten bal werd van de doellijn gehaald door een verdediger van S. Annaparochie.
Het was Gerrit Strikwerda die in de 23e minuut, na een verdedigingsfout van Irnsum de bal onhoudbaar voor doelman Johan de Jong in de touwen joeg: 0-2.
Martin Hiemstra mikte na een voorzet van Douwe Elzinga net naast en zo bleef Irnsum achter de feiten aanlopen. De gasten uit St. Annaparochie combineerden beter dan Irnsum en waren bij vlagen uiterst gevaarlijk voor het doel van Irnsum. Voor de thee probeerden op rij Doeke van der Weide met een schot van 30 meter en Petrus Tiemersma de achterstand te verkleinen, maar het lukte beide keren net niet.
In de tweede helft viel Irnsum met de moed der wanhoop aan. Dat resulteerde in een schot van Martin Hiemstra(net naast) en 4 corners.
Het was echter St. Annaparochie dat een verdedigingsfout van Irnsum afstrafte: 0-3 door Waling Westra in de 60e minuut.
Theo Terra was nog dicht bij een doelpunt in de 77e minuut met een kopbal en de afgeslagen bal werd door Douwe Elzinga, via doelman Germ Bouma, tot corner geschoten.
Op het einde van de wedstrijd was de koek voor Irnsum op en kon St. Annaparochie freewielend naar de overwinning. Het meeste balbezit was er voor Irnsum, maar het had te veel kansen nodig om te scoren, in tegenstelling tot de tegenstander St. Annaparochie, die uit 4 kansen 3 keer scoorde. 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen