VV Irnsum camara

Gepubliceerd op 16 november 2009 | door Redactie

0

Irnsum verliest zijn hoofd en de derby tegen Oldeboorn: 1-2.

deze wedstrijd leverde een laatste kwartiertje op, waarin Irnsum volledig de weg kwijt raakte en dus ook de punten tegen het altijd stugge Oldeboorn. Na de 1-0  door topscoorder Atze Achttien, schoot Sietse Veenstra uit een vrije trap de bal over zeker 25 meter snoeihard in de kruising: 1-1. In de laatste minuut van de blessuretijd kopte aanvoerder Wietse Huisman in het Irnsumer doel:1-2.

De uitwedstrijden tegen Oldeboorn werden altijd geteisterd door harde wind, regen, triest en grijs weer. In deze thuiswedstrijd op het sportpark “de Bining” leek het erop of Oldeboorn dit weertype hadden meegenomen. Het regende vooral in de voorwedstrijd van het “Samen Sterk” Boarnsterhim D-pupillen tegen het C1 team van de v.v.Irnsum. Ondanks het weer was de wedstrijd hartverwarmend en werd door het  C1 team met 5-3 gewonnen. Om even over twee uur floot scheidsrechter Mansouri uit Vollenhove voor de aftrap van de derby Irnsum-Oldeboorn. De eerste helft bracht een beter voetballend Irnsum, die tegen de stugge achterhoede van Oldeboorn weinig kansen wisten te creëren. Er kwamen wat kansen voor Atze Achttien, Alex Keskin  en Jawoh Bah, die nu weer voor het eerst vanaf de aftrap mocht beginnen. In de 25e minuut passeerde Atze Achttien de doelman Sieb Bangma, na een goede voorzet van Evert Boersma, zijn schot ging helaas naast de paal.  In de 35e minuut belandde een schot van Jawoh Bah ook net naast het doel. Irnsum drukte naar voren, maar de fysiek sterke achterhoede van Oldeboorn gaf vrijwel geen kans weg. Pal voor rust was het Douwe Hein Akkerman die een goede kans voor Oldeboorn net niet kon verzilveren.

Na de rust was het droog geworden en soleerde Alex Keskin behendig door de verdediging van Oldeboorn, zijn schot spatte uiteen op de doelpaal en werd door keeper Sieb Bangma verder onschadelijk gemaakt.  Tien minuten later was het wel raak, een voorzet van Peter Hottinga werd door de verdediging van Oldeboorn niet goed verwerkt. Topschutter Atze Achttien haalde ineens uit: 1-0. Zeven minuten later, na een onschuldige overtreding op 25 meter van het doel van Michel Schippers, nam Siete Veenstra de hierop volgende vrije trap.

Hij schoot de bal onhoudbaar in de kruising: 1-1. De anders zo stevige verdediging van Irnsum begon te wankelen. Het laatste kwartier grossierden de achterhoedespelers in foutieve passing. De beide, langdurig geblesseerde, spelbepalende spelers Iwan de Jong en Remco den Dulk werden node gemist. Ondanks de fel strijdende Rogier Nugteren gierden de zenuwen bij de Irnsumers door de keel.

Tot de blessuretijd kwam alleen Douwe Elzinga nog tot een schot tegen(alweer) de doelpaal van keeper Sieb Bangma. In de 6 minuten blessuretijd was Irnsum volledig zijn hoofd kwijt, trainer Koos van Dijk kon zijn keel schor coachen, het hielp niet meer. Het was wachten op het doelpunt van Oldeboorn. Bij de laatste corner was het raak: Wietse Huisman kopte de bal keihard in het Irnsumer doel: 1-2. Na de aftrap was het over. Irnsum voelde voor het eerst hoe het is om in de laatste minuten de punten te verspelen. In de oefenwedstrijd tegen de Blesse, volgende week zondag, kan Irnsum de batterij dan weer opladen en het hoofd leegmaken voor de laatste drie wedstrijden van het jaar.

Old_1

Old

Old_2

Old_3

Old_4

Old_7

Man of the match Evert Boersma.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen