VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 3 april 2006 | door Redactie

0

Irnsum wederom te sterk voor Friesland

 
Dat het ook deze keer weer uit zou draaien op een doelpuntenfestijn werd al na 5 minuten duidelijk. Het was Friesland middenvelder Jorritsma, die al in de 1e minuut een doelpoging net naast het doel zag verdwijnen en in de 2e minuut profiteerde Friesland van een slechte terugspeelbal van Remco den Dulk. De rechtsbuiten pikte de bal op en schoot onberispelijk achter doelman Michel Schippers. Nog geen vijf minuten later was het Dick Hellinga die enkele spelers in het zestienmetergebied uit kapte en een gaatje vond in de verre hoek. De stand was weer gelijk.

Het spel golfde op en neer en kansen waren er voor beide teams. Irnsum creëerde zich een overwicht op het middenveld onder aanvoering van Dick Hellinga. Hierdoor konden de Irnsum spitsen Martin Hiemstra, Rogier Nugteren en Marcel Terra enkele keren gevaarlijk worden. Keeper, lat of paal stond elke keer in de weg. Eénmaal wist Martin Hiemstra het net te vinden, hij gebruikte hiervoor echter zijn hand en ontving van de goed leidende scheidsrechter een gele kaart. Andere gele kaarten waren er in de 1e helft voor Remco den Dulk en Peter Hottinga van Irnsum en voor Dennis Jorna van Friesland. Aan de andere kant was het de sterke Friesland spits Martin Tromp die voor onrust zorgde in de Irnsum defensie en met zijn acties enkele keren gevaarlijk werd.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Irnsum had een licht overwicht maar ook Friesland had voldoende mogelijkheden om op voorsprong te komen. Ditmaal werd het houtwerk van Irnsum meerdere malen getest en moest Fokko Kooistra redding brengen op de doellijn. Voor het publiek een spannende wedstrijd om te zien. De wedstrijd sloeg om nadat Marcel Terra wist te scoren 1-2. Irnsum voelde zich gesterkt door dit doelpunt en Friesland was even de weg kwijt. Het leek erop dat Pieter Siesling de wedstrijd definitief besliste door een corner onberispelijk achter de Friesland keeper te koppen. Friesland besloot alles of niets te spelen en bracht een vierde spits in, terwijl achterin één op één werd gespeeld. Met lange ballen werd geprobeerd Martin Tromp te bereiken. Veel winst leverde deze strijdwijze niet op, mede door sterk verdedigen van de Irnsum defensie. Toch was het wederom Martin Tromp die met zijn actie in de zestien meter een penalty verdiende, die ingeschoten werd door Martin Zwerver.

Met nog tien minuten te spelen leek het nog spannend te worden. De oranjehemden stroopten nog éénmaal de mouwen op waardoor Friesland het vijandelijke doel niet meer wisten te bereiken. Het was wederom Marcel Terra die aan alle spanning een einde maakte door in de laatste minuut de bal droog in het net te knallen. Met nog vijf competitiewedstrijden te spelen is alles in deze competitie nog mogelijk. Er staan 8 ploegen op vijf punten van elkaar. Wil Irnsum, net als vorig jaar, de nacompetitie halen, dan moet er volgende week gewonnen worden in de thuiswedstrijd tegen de goed voetballende promovendus DTD.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen