VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 10 november 2008 | door Redactie

0

Irnsum weer met lege handen

Vanaf de 1e minuut gingen beide teams gemotiveerd en erg gedreven van start. In de 3e minuut is het Theo Terra die een voorzet van Douwe Elzinga net niet tot een doelpunt weet te promoveren. Deze aanval word gelijk beantwoord met een lange bal van keeper Jouke Elzinga van Harkema Opeinde die tussen de verdediging van Irnsum beland. De achterhoede reageerde niet alert genoeg. Een situatie waar spits Marco van Houten wel raad mee weet. De 0-1 is een feit.
In de 10e minuut is het Irnsum dat opnieuw gevaarlijk wordt. Een kopbal van Alex Dijkstra beland in de handen van keeper Elzinga. Na ongeveer 20 speelminuten is het opnieuw Marco van Houten die gebruik maakt van onvoldoende ingrijpen van de Irnsum verdediging. Beide teams blijven veel inzet tonen. De getoonde werklust resulteert nog in een bal op de lat voor Irnsum-zijde en een vrije trap van Ronnie Pander die net naast het doel van Johan de Jong verdwijnt. We rusten bij een stand van 0-2.

Positief en absoluut gedreven hervat Irnsum de wedstrijd. Een vrijgelopen Iwan de Jong heeft in de 50ste minuut een kans om de aansluitingstreffer binnen te schieten. Nog geen minuut daarna is het Cor Dijkstra die vanaf de eigen helft een doorbraak forceert en helemaal vrij een schot op het doel waagt. De 1-2 is een feit.
Niet veel later verdwijnt een bal van Hilbrand Benedictus op de lat boven keeper Johan de Jong. In de 61ste minuut is het een schot van Tarik Laarif dat net naast het doel van Harkema Opeinde verdwijnt. De wedstrijd geeft genoeg spanning voor het publiek.
Twee teams die in een gelijkwaardig duel elkaar niks gunnen en aan elkaar gewaagd zijn. Toch was het wederom van Houten, in de 83ste minuut die het derde doelpunt, prachtig, voor Harkema maakte. Het antwoord van Irnsum volgt met een doelpunt via een kopbal van Rogier Nugteren. Na wederom een strakke voorzet van Douwe Elzinga. De wedstrijd blijft tot het einde spannend. Irnsum strijd tot het einde voor een gelijkspel maar dit mag helaas niet zo zijn. Met een eindstand van 2-3 blijft Irnsum z’n plaats op de ranglijst behouden waarbij gezegd mag worden dat dit team naarmate de competitie vordert ook steeds beter voetbal vertoont.

Volgende week de uitwedstrijd tegen het goed presterende Stiens.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen