VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 21 november 2005 | door Redactie

0

Irnsum wint gemakkelijk van CAB.

Al in de warming-up werd geconstateerd dat het speelveld van CAB van een dermate slecht niveau was, dat verzorgd spel eigenlijk onmogelijk was. Het was CAB dat voor het eerste gevaar zorgde. Een voorzet vanaf rechts werd van dichtbij over het doel gewerkt. Irnsum zorgde ook voor gevaar, zo verdween een schot van Rogier Nugteren net over en een kopbal van Marcel Terra in de handen van de keeper. De scherpte voor de goal ontbrak nog.

Dan een aanval van CAB over de linkerflank, de voorzet van van Wieren komt terecht bij de geheel vrijstaande van der Zee, hij kopt de bal beheerst achter keeper Schippers, 1-0. Irnsum laat zich door dit doelpunt niet uit het veld slaan en creëert zich een overwicht. Het duurt dan ook niet lang tot dat Rogier Nugteren de gelijkmaker produceert. Marcel Terra houdt met een solo-actie 3 man bezig en passt de bal naar de vrijstaande Nugteren, deze schuift de bal droog in de korte hoek, 1-1.

Nog geen minuut later komt Irnsum goed weg, spits Witteveen mist jammerlijk een kans voor open goal. Het missen van deze kans bleek een keerpunt in de wedstrijd. Het was Irnsum die er nog een schepje bovenop deed maar voor de rust het doel niet meer wist te vinden.

De tweede helft trachtte Irnsum met lange ballen, sneller bij het vijandelijke doel te komen. Een sobere strijdwijze, echter wel de enige juiste op dit erbamelijk slechte veld. De fysiek sterke spitsen van Irnsum waren een kwelling voor de CAB-defensie. CAB had steeds meer overtredingen nodig om Irnsum af te stoppen. Deze overtredingen bleken uiteindelijk doorgeslaggevend voor de wedstrijd. Uit een voorzet vanaf rechts van Peter Hottinga wist Marcel Terra bij de 2e paal knap binnen te koppen, 1-2. Een terechte voorsprong.

Irnsum bleef volharden in dezelfde succesvolle strijdwijze en ging op zoek naar het derde doelpunt. Een vrije trap vanaf de linkerkant bracht de beslissende voorsprong op het bord. Ditmaal was het Rogier Nugteren die de bal bij de 2e paal binnen wist te koppen, en dat tussen drie verdedigers in.

Door deze overwinning klimt Irnsum naar een gedeelde 2e plaats, samen met Oldeboorn. Bovendien staat Irnsum door het verlies van Friesland bovenaan in de 2e periode. Over twee weken wacht Black Boys, een ploeg waartegen de zegereeks voort moet worden gezet.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen