VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 11 december 2006 | door Redactie

0

Irnsum wint moeizaam van Oosterlittens : 3-2.

Irnsum tegen Oosterlittens.
Bijgestaan door beide grensrechters Klaas Betten en Reindert v.d. Schaaf en beide verzorgers: Durk de Jong en Jannie Bootsma.
Het duurde zeker 10 minuten voordat er een schot op het doel werd geschoten: eerst een slap schot van Oosterlittens op het doel van Irnsum. Keeper Johan de Jong stopte de bal. Aan de andere kant een kopbal van Rogier Nugteren op een goede voorzet: net naast.
Het eerste geel van de wedstrijd was voor Simon Zijlstra van Oosterlittens. Het spel van beide elftallen speelde zich het eerste half uur af op het middenveld. Vooral Dick Hellinga en Douwe Elzinga onderscheiden zich door goed spel in het eerste half uur.
Het was in de 25e minuut dat Peter Hottinga op een verkeerde plaats aan de noodrem trok: penalty voor Oosterlittens. Sjoerd Pieter Jouwsma schoot onberispelijk de bal in de linkerhoek, terwijl keeper Johan de Jong vertwijfeld in de rechterhoek dook: 0-1.
Het leek alsof Irnsum ontwaakte: er werd ineens druk gezet en men zocht de aanval.
Dat leverde in de 30e minuut een vrije schotkans voor Douwe Elzinga op: hij schoot vanaf rechts de bal keihard via een been van een van de verdedigers van Oosterlittens in het doel:1-1.
Pal hierop maakte Theo Terra aan alle onzekerheid een einde: hij scoorde beheerst 2-1.
En twee minuten later was het Marcel Brakels, die met een vliegend schot de stand op 3-1 bracht. Even bracht keeper Johan de Jong de Irnsummer aanhang in verlegenheid, hij goochelde de bal bijna in het eigen doel, maar gelukkig liep dit goed af.
Theo Terra schoot voor de thee net voorlangs en Teunis Rengeling deed dat voor Oosterlittens.
Na de rust komt Ooststerlittens wat scherper uit de kleedkamer: in de 50e minuut werd het 3-2 door Edward Terra, die een teruggestompte bal van keeper Johan de Jong via het hoofd ongehinderd in kon koppen.
Het regent even gele kaarten, maar het spel van beide partijen blijft wat chaotisch zich op het middenveld afspelen.
Keeper Egbert Boomsma tastte mis op een kopbal van Irnsum, de bal ging echter net naast. Marcel Terra, in het spel gebracht voor Theo Terra, schoot via de vingertoppen van keeper Egbert Boomsma net naast.
Irnsum ging in de laatste 10 minuten naar achteren leunen en Oosterlittens viel gevaarlijk aan. Irnsum maakt het zichzelf moeilijk en was blij met het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stel. Na twee onnodige nederlagen eindelijk weer een overwinning. Met dank aan de trouwe aanhang van Irnsum, die kou en griep trotseerde
en de ploeg vocaal naar de overwinning bracht.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen