VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 2 november 2009 | door Redactie

0

Irnsum wint ook in Tjalleberd

Hoewel Irnsum gedurende de eerste helft de meeste tijd in balbezit was, wist het tegen de wind op weinig kansen te creëren. Alleen Alex Keskin wist tweemaal zijn man te passeren maar kwam even zo vaak te kort voor een goed schot. Aan de andere kant kreeg Aengwirden met opportunistisch spel enkele kansen. De grootste kans werd met de voet onschadelijk gemaakt door keeper Schippers, hij kwam als winnaar uit de bus tijdens een 1 tegen 1 duel met aanvoerder Broersma. Diezelfde Schippers leek in de laatste minuut van de eerste helft de schlemiel van de wedstrijd te worden door een voorzet vanaf rechts door zijn handen te laten glippen. De bal viel voor de voeten van spits Kerkstra die hem eenvoudig binnen kon tikken, 1-0.

Gesteund door de wind in de rug werd Irnsum in de tweede helft nog sterker. Toch was het weer Aengwirden die de grootste mogelijkheden kreeg. Echter bleek keeper Schippers meerdere malen een sta in de weg. Met enkele spectaculaire reddingen hield hij zijn ploeg in de race en maakte zijn foutje van voor de rust meer dan goed. Een uittrap van diezelfde Schippers werd verlengd door Atze Achttien waardoor de bal kwam bij de goed doorgelopen Kezkin. Oog in oog met de keeper bleef hij rustig en schoot de bal over de keeper binnen.

Irnsum rook bloed en bleef doordrukken. Aengwirden kwam steeds verder onder druk te staan en komt er steeds minder vaak uit. Daarentegen kreeg Irnsum meer en meer kleine mogelijkheden tot Atze Achttien in de 70e minuut de bal vol op de pantoffel neemt en de bal keihard in de rechterbovenhoek verdwijnt. Hierna vervangt Sjoppie de moegestreden Evert Hoekstra. Irnsum blijft onder aanvoering van de Iwan de Jong, die na een lang blessureleed zijn rentree maakte, de betere partij. Dit leidt nog tot enkele kansen voor Visser en Kezkin. Helaas weten zij het net niet te vinden. Dan is er nog een ongelukkige botsing tussen een aanvaller van Aengwirden en keeper Schippers waarbij beiden groggy het veld moeten verlaten. Schippers wordt uitstekend vervangen door oudgediende Johan de Jong. In de 95e fluit de uitstekende fluitende scheidsrechter Dam af en telt Irnsum weer drie punten bij het totaal.

Omdat ook Harlingen geen fout maakt blijven de Ouwe Seunen op basis van een beter doelsaldo aan de leiding en verovert het tevens de eerste peridode. Irnsum blijft medekoploper en mag het volgende week opnemen in de uitwedstrijd tegen het goed presterende DTD. Wederom een lastige uitwedstrijd.

(Foto’s zijn een beetje verregend.)

Ae

Ae_1

Ae_2

Ae_3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑