VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 13 november 2006 | door Redactie

0

Irnsum wint overtuigend in rommelige derby 2-0.

beiden hun rol vervullen bij de aftrap van de derby tussen de v.v. Irnsum en GAVC. Lutz Jacobi gaf aan dat zij, ondanks het beoogde Tweede Kamerlidmaatschap, altijd te bereiken is voor het dorp Jirnsum, met welke vraag dan ook. En Fokke Bergsma schoot de bal onberispelijk langs de Grouster keeper Martin v.d. Werf.
Na het verwachte vuurwerk, prachtige oranje fakkels en een op veilige afstand van het sportcomplex, afgestoken duizendklapper, kon scheidsrechter Scheers uit Drachten, het beginsignaal geven.
Irnsum was de eerste 20 minuten heer en meester en creëerde zich diverse kansen.
En het was na 12 minuten al raak: Pieter Siesling kopte praktisch onhoudbaar in de uiterste hoek, na een knappe voorzet van uitblinker Cor Dijkstra, raak : 1-0..
 
Het had al in de 4e minuut raak kunnen zijn door Marcel Terra, die treuzelend uitverdedigen
van GAVC bijna afstrafte, jammer genoeg ging zijn schot net naast!
Na 20 minuten begint Irnsum achterover te leunen, GAVC komt beter in zijn spel en wordt in de 22e minuut gevaarlijk door Jori v.d. Schaar, die voor open doel net naast schiet.
Een paar minuten laten verzuimt Grou om te scoren na een scrimmage voor het doel van Irnsum. Alwin Wierstra raakt de bal maar half.
Een paar minuten later is weer alle hens aan dek voor de achterhoede van Irnsum, alweer Alwin Wierstra schiet in het zijnet.
Vijf minuten voor rust kan Theo Terra het verschil maken, hij omspeelt keeper Martin v.d. Werf, maar schiet te zacht in, een Grouster verdediger haalt de bal van de doellijn.
De laatste kans van de eerste helft is voor GAVC: Jori v.d.Schaar dacht het doelpunt in de knip te hebben(grapje), maar schoot net naast het Irnsummer doel.
Sven Achenbach werd pal voor rust nog langdurig behandeld.
Na rust had Irnsum de straffe wind mee, maar dat bleek niet uit het spel van de Irnsummers.
Irnsum hield de bal steeds minder lang in de ploeg en GAVC kreeg duidelijk het beste van het spel. Het combineerde en voetbalde een stuk beter dan in de eerste helft, maar creëerde zich geen kansen. Irnsum gokte op de lange bal en fysieke kracht van het elftal en bleek daar achteraf gelijk in te hebben.
Keeper Johan de Jong liet een hoge bal los, maar kon op tijd op doellijn de bal klemvast hebben.
In de 25e minuut schiet Cor Dijkstra recht in de handen van de Grouster keeper.
GAVC blijft verzorgd voetballen zonder de achterhoede van Irnsum in gevaar te brengen.
Doeke v..d. Weide blijft elk Grouster aanvaller de baas, Fokke Kooistra en Pieter Siesling winnen hun persoonlijke duels, zodat het overwicht van GAVC geen resultaat oplevert.
Het is de 36e minuut in de tweede helft dat wederom alleskunner Cor Dijkstra een lange pass geeft op Rogier Nugteren, die onhoudbaar in de rechter bovenhoek kopt: 2-0.
GAVC moet nu komen en achterin vallen er gaten, maar Irnsum verzuimt om hiervan te profiteren. Zo blijft het tot het laatste fluitsignaal van de laconiek fluitende scheidsrechter Scheers spannend.
Zoals het ook hoort bij een derby Irnsum-GAVC.
Na afloop werd het ook feest in de kantine van de v.v. Irnsum, waarbij beide supportersgroepen met elkaar het glas hieven en wensten dat er elke zondag een derby was. Misschien iets voor de politiek om over na te denken?
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen