VV Irnsum camara

Gepubliceerd op 17 mei 2010 | door Redactie

0

Irnsum zet eerste stap naar promotie: 2-1 winst tegen Smilde.

 

Twee ploegen, die snakten om promotie naar de 3e klasse. Irnsum nam de meeste risico s als thuisploeg, Smilde hield minimaal 4 verdedigers achter op eigen helft. De eindstand: 2-1 was dan ook een beloning voor de ploeg , die het meeste de aanval koos.

Maar om volgende week zondag helemaal gerust naar Smilde af te reizen, lijkt wat te voorbarig.

Irnsum kwam, zoals de laatste wedstrijden gebruikelijk, fel en scherp uit de startblokken.

De eerste kansen waren echter voor Smilde.  Een gericht schot van Michel Wesenhagen ging via de vingertoppen van keper Michel Schippers naast. Pas in de 10e minuut deed Irnsum iets terug. Een kopbal van de uitstekend spelende Johannes van der Veen werd door een verdediger van Smilde met het hoofd gekeerd. In de daarop volgende aanval kopte aanvaller Erwin Prins net over. Na wederom een kopbal van Atze Achttien zakte het nivo van de wedstrijd. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Met veel foute passes en over en weer balverlies. Smilde hield veel verdedigers achterin en loerde op een uitval.

Pas in de laatste 10 minuten van de eerste helft drong Irnsum zijn tegenstander zijn wil op.

Een kopbal van Remco den Dulk werd simpel door keeper Jan Dekker van Smilde gepakt.

Atze Achttien schoot de bal, na een uitstekende corner van Alex Keskin, via de verdediger Michel Speelman, net naast. Na rust was het aanvaller Erwin Prins van Smilde, die na een fraaie solo, alleen op keeper Michel Schippers afging, zijn schot ging, gelukkig voor Irnsum, ruim naast. Keeper Jan Dekker warmde zijn handen aan een schot van de laatste man Remco den Dulk. In de 60e minuut wisselde trainer Koos van Dijk, en bracht Evert Boersma in. In dezelfde minuut betaalde dit zich uit. Evert gaf de bal op rechts scherp voor, en Atze Achttien schoot beheerst in: 1-0. Irnsum vierde nog feest en Smilde trok voluit naar voren. Dat resulteerde in een vrije schop voor Smilde, genomen door Michel Speelman. Het was Erwin Prins, die deze vrije schop ineens inkopte, al of niet met behulp van ”de hand van God”. De uitstekend leidende scheidsrechter M. Dal keurde het doelpunt resoluut goed.

Irnsum liet zich nu op eigen speelhelft terugdringen en dat leverde af en toe angstige momenten op voor het doel van keeper Michel Schippers. Spits Alex Keskin bleef sleuren voor een beter resultaat en dat leverde in de 68e minuut resultaat op. Na een kopbal op de lat van het doel van Smilde, kopte Atze Achttien de terugspringende bal in het doel:2-1.

Het resterende kwartier speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Irnsum wilde nog een derde treffer, maar Smilde verdedigde met veel spelers achter de bal, zodat het, na wat blessureminuten, toch 2-1 voor Irnsum bleef. 

Irnsum heeft een kleine stap gezet om promotie naar de derde klasse.

Volgende week de returnwedstrijd in het verre Smilde, waarna om ongeveer 18.00 uur in  de kantine “de Voltreffer” te Jirnsum de afsluiting van het seizoen voor het eerste elftal plaats gaat vinden, inclusief het afscheid van enkele spelers, leider en verzorgster.  

smi

smi_1

smi_2

smi_4

smi_5

smi_6

 

 spandoek_1

  
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑