VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 31 maart 2003 | door Redactie

0

Irnsum zet goede reeks voort!

Zo telt de eerste en tweede selectie tezamen 37 man, waarbij mits de selectie compleet is een aantal spelers doorschuiven naar de derde selectie. Hier was dit weekend echter geen sprake van. Maar liefst 14 spelers zijn geblesseerd waardoor de selectie inkromp naar 23 man, verdeeld over twee teams. Zo zijn bij de eerste selectie achtereenvolgens Martin de Jong, Jouke Riemersma, Fokko Kooistra, Peter Hottinga en Theo Terra geblesseerd. De laatsgenoemde hield het vorige week tegen Oosterlittens wel de gehele wedstrijd uit, maar achteraf werd geconstateerd dat zijn middenvoetsbeentje een breuk vertoonde. Zes weken in het gips brengen voor hem roet in het eten, nadat hij zeker de laatste weken van grote waarde was voor het team.

Hiernaast moet Irnsum 1 het de komende weken zonder A.B. v/d Meulen doen, die tegen Oosterlittens een rode kaart kreeg. Hij is geschorst voor vier wedstrijden. Ook dit is zonde omdat de middenvelder sinds zijn terugkeer uit Curacao bezig is met een reeks zeer goede wedstrijden.

De wedstrijd tegen Oldeholtpade begon om 14.00 plaatselijke tijd op een zonnig sportcomplex in Irnsum. Oldeholtpade had de laatste drie wedstrijden na de winterstop verloren, en heeft de titelkansen in die wedstrijden ook vergooit. Er zou echter alles aan gedaan worden om de drie punten van Irnsum af te houden, immers de heenwedstrijd had men ook met 3-1 gewonnen. Al met al veel ingrediënten voor een spannende pot. De eerste helft liep eigenlijk geijkgaand op, al Irnsum wel de betere kansen. Zo waren achtereenvolgens: Dirk Kooistra, Sjouke Visser en Rogier Nugteren dicht bij de eerste treffer. Helaas verdwenen deze “grote”kansen niet in het netje, en oud voetbalspreekwoord kreeg weer zijn gelijk. Aan de andere kant werd namelijk wel gescoord al was dit wel uit een penalty. De spits van Oldeholtpade liet zich gewillig vallen over de knie van verdediger Doeke v/d Weide. De bal werd slecht ingeschoten, maar helaas stond keeper René v/d Meer op zijn verkeerde been. Irnsum bleef echter doordrukken en op een zeer goed moment werd er aan Irnsum-zijde gescoord. Ook dit gebeurde door middel van een penalty. Rogier Nugteren werd vastgehouden in het strafschopgebied nadat Cor Dijkstra een voorzet hem gaf. Cor Dijkstra benutte de penalty op zeer koele wijze. De rust werd ingegaan met een gelijke stand.

na rust was het irnsum dat bleef aanzetten. Oldeholtpade rook echter ook zijn kansen en counterde gevaarlijk. Na dertig minuten in de tweede helft kreeg Oldeholtpade wederom een penalty, en dus de kans om de winst te pakken. De bal viel na een voorzet knullig op de hand van Doeke v/d Weide. Hoewel er geen opzet in het spel was, twijfelde de scheidsrechter geen moment en legde de bal op de stip. Gelukkig voor heel Irnsum werd de bal overgeschoten op een manier die deed denken aan de penalty van Jaap Stam op het Ek tegen Italië. Irnsum rook zijn kansen al zat de wedstrijd de laatste tien minuten aardig op slot. Een goede voorzet van Rogier Nugteren, belandde op de voet van Cor Dijkstra die wel raad hiermee wist. Via de onderkant van de lat belandde de bal in de goal. Winst voor Irnsum, die de voorsprong de laatste drie minuten niet meer uit handen gaf.

Na de wedstrijd groot feest, want naaste concurrenten voor het kampioenschap bleken punten te hebben gemorst. Volgende week staat wederom een thuiswedstrijd op het programma tegen Langezwaag om 14.00.

Webmaster VVI Sjoppie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen