VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 26 maart 2003 | door Redactie

0

Irnsum zet stap in goede richting!

De vorige wedstrijd die in Irnsum gespeeld werd, was in 3-2 geëindigd. De wedstrijd was verdeeld over twee speeldata aangezien de regen en wind in die dagen nog parten speelde. Hier had men nu echter totaal geen last van. Een koud fris windje zorgde ervoor dat het niet extreem heet was, maar voor de deze tijd van het jaar was het warm te noemen.

De eerste helft was van zeer slechte kwaliteit. Gezeur over en weer zorgde ervoor dat de scheidsrechter, waarvan de naam mij niet bekend is, erg warrig begon te fluiten. Vooral van de kant van Oosterlittens was men voortdurene d aan het provoceren en werd vanaf de eerste minuut duidelijk hoe men Irnsum wou bestrijden. Vooral aanvoerder Cor Dijkstra moest het in de eerste minuten ontzien door keiharde overtredingen. In het verleden wou de laatsgenoemde daar namelijk nogal eens op in gaan, maar tegenwoordig blijft hij zoals trainer koos van Dijk dat zegt “lachen als een chinees”. Het enige wapenfeit van Irnsum kwam van Cor Dijkstra die het maar eens probeerde van 20 meter. Het schot was echter niet meer dan een trainingsschot voor de keeper.

De tweede helft begon al gelijk spectaculair. Helaas was hier weer de scheidsrechter bij betrokken. De bal werd niet weggewerkt uit het strafschopgebied van Irnsum. Uit een warrige situatie wist de spits van Oosterlittens wel raad met de bal. hij werd echter gedwarsboomt door twee Irnsum-verdedigers, resultaat een penalty. De penalty werd echter slecht ingeschoten al was de redding van keeper Sierd Jan de Leeuw alias Super Sierd van zeer goede aard. Achteraf werd ons verteld dat de penalty gemist werd door het toedoen van Alex Dijkstra die een gat in de grond voor de bal had geschopt. Dit moest hij echter wel bekopen met een gele kaart.

Irnsum bleek wakker te zijn geschut door de penalty. Men zette veel druk op de verdediging van Oosterlittens en begon meer te voetballen, zoals trainer koos dat graag ziet: over de zijkant. Dit resulteerde ook in een penalty. Spits Rogier Nugteren liet zich gewillig vallen over een knie van een verdediger van Oosterlittens en slaakte daarbij een kreet van onmacht uit. De bal verdween echter op de stip. De bal werd keurig ingeschoten door Cor Dijkstra die een gooi doet naar de kopscoorders-lijst van Boarnsterhim. Koos van Dijk wisselde vervolgens een aantal spelers, netals de trainer van Oosterlittens. Vooral Oosterlittens kwam dit laatste niet ten goede. Men wisselde een verdediger in voor een aanvaller, maar juist die verdediging begon nu te wankelen. Een aantal counters van Irnsum werd slecht uitgespeeld maar uiteindelijk was het toch weer raak. De ingevallen Sjouke Visser ging goed door op de rechterflank en zette de bal voor op Theo Terra. Deze speelde zeer koelbloedig de keeper uit en speelde de bal breed op de meegkomen Cor Dijkstra. 0-2. Irnsum zat op rozen en kon de wedstrijd uitspelen.

Helaas moest er in de wedstrijd nog een rode kaart vallen. Anne Bertus v/d Meulen was dermate vaak op zijn hakken getrapt, dat hij zijn frustaties niet voor zich kon houden en de directe tegenstander een duw verkocht. Dit resulteerde in een rode kaart waar de scheidsrechter eerder een rode kaart had moeten geven aan verdediger die de doorgebroken Theo Terra vast hield. Achteraf bleek dit niet de enige rode kaart van de wedstrijd te zijn. Trainer Koos van Dijk had in de rust zijn ergenis aan het adres van scheidsrechter bekend gemaakt. Deze gaf hierop de rode kaart aan de trainer. Het rare was echter dat de Koos gewoon voor de omheining mocht blijven staan en ook gewoon de wissels regelde.

Al met al zeer belangrijke punten omdat concurrent Oldeboorn ook geen punten verspeelde netals Udiros. Het is alleen jammer dat de wedstrijd veel kaarten opleverde, waarbij zeker was dat als iemand anders de wedstrijd had geleidt, er zeker ………

Zondag speelt Irnsum thuis tegen Oldeholtpade om 14.00. Men kan dan wederom een goede stap in de richting zetten.

Webmaster VVI Sjoppie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen