VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 24 augustus 2009 | door Redactie

0

Irnsumer parels beslissen de wedstijd Irnsum-GAVC 2-1.

 

Scheidsrechter W.Stel uit Leeuwarden gaf al na een kwartier de eerste gele kaart aan Remco den Dulk, wegens onderuit halen van een tegenstander. Het ging in het eerste kwartier gelijk op tussen Irnsum en GAVC. Een tweetal schoten van Irnsum belanden naast het doel van GAVC. Wouter van der Meulen schoot namens GAVC naast het doel van keeper Auke Huistra. Het was zonnig, 25 graden en met een strakke wind, in de lengterichting van het veld.

GAVC speelde de eerste helft redelijk gegroepeerd en Irnsum speelde vanuit een gesloten verdediging,  richting zijn snelle spitsen. Een hoge Grouster voorzet belandde in het strafschopgebied en werd in eerste instantie door keeper Auke Huistra gekeerd, in de rebound scoorde Martin de Wit beheerst: 0-1. In de rest van de eerste helft beheerste GAVC het duel. Alleen in het laatste kwartier van de eerste helft begon Irnsum zich op te richten: een vrije schop van Irnsum werd net over gekopt.

Jawoh Bah verscheen alleen voor keeper Darband Adjar en schoot te zacht in. Een nieuwe vrije schop van Remco den Dulk werd door de keeper van GAVC net over getikt. In de hierop volgende corner was Jawoh Bah met het hoofd attent: 1-1.

Na de thee ging Irnsum steeds meer de lange bal hanteren en dat kwam het voetbal niet ten goede. GAVC bleef gegroepeerd voetballen tot aan de het strafschopgebied van Irnsum. Gelukkig voor Irnsum bleef de beslissende pass uit. Schoten van Paul de Vries raakten net naast het doel van Irnsum. Een kopbal van spits Rogier Nugteren werd door GAVC-keeper Darband Adjar net naast geranseld. Het laatste kwartier werd ontsierd door een rode kaart aan verdediger Paul de Vries, wegens het onderuithalen van Rogier Nugteren richting het strafschopgebied van Grou. In de 80e minuut was het de andere spits van Irnsum, Alex Keskin, die een voorzet van Remco den Dulk, feilloos inkopte: 2-1.

Het bleef de laatste minuten op en neer gaan, de ploeg van trainer Koos van Dijk trok in deze derby aan het langste eind: een overwinning op GAVC.

Een aardige opsteker voor het nieuwe seizoen voor de v.v. Irnsum.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑