VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 9 mei 2005 | door Redactie

0

Irnsummer collectief verdient terecht periodetitel.

Het was een overwinning van het Irsummer collectief dat met veel geblesseerde en geschorste spelers aan het eind van dit seizoen toch een periode-titel binnen haalde. Met dank aan interim-trainer Piet de Jong en leiders Abe Buwalda en Jan Sikkema.
Scheidsrechter Drenth uit Donkerbroek floot om even over twee voor de aanvang van de wedstrijd Drachten-Irnsum.
Op het uitstekend verzorgde sportcomplex van Drachten was het met veel Irnsummer toeschouwers goed toeven met af en toe een waterig zonnetje.

Irnsum kwam zeer aanvallend uit de startblokken. Marcel Terra waagde in de eerste vijf minuten twee schoten op het Drachtster doel. Meer dan drie corners leverde het Irnsummer overwicht niet op. Na ruim een kwartier deed Drachten wat terug, eerst een gevaarlijke uitval met spits Artley Bernardina, daarna nog twee gevaarlijke schoten op het doel van Irnsum, maar keeper Michel Schippers redde afdoende. Een kans voor Marcel Terra, na goed doorgaan van Rogier Nugteren, leverde geen resultaat op. Het werd zeker in de eerste helft een aantrekkelijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Het spel golfde heen en weer, twee ploegen die allebei risicovol op de aanval speelden.
Na 25 minuten krulde Anne-Bertus v.d. Meulen een vrije trap over het muurtje, maar helaas ook net naast het doel.
In de 33e minuut leek een Drachtster aanval te stranden wegens buitenspel, maar het spel mocht doorgaan, en de hoge stuitbal werd door keeper Michel Schippers, zwaar gehinderd, voor de voeten van de Drachtster aanvaller Pieter Jellema geslagen, hij lobte de bal fraai in het doel: 1-0.
Een prachtige voorzet vanaf het Irnsummer middenveld belandde op het hoofd van Marcel Terra en hij knikte in de uiterste hoek:1-1. Irnsum begon nu met meer zelfvertrouwen te voetballen, en vrijwel elk persoonlijk duel werd door Irnsum gewonnen. Net voor de rust passeerde Peter Hottinga drie verdedigers en schoot feilloos in: 1-2. Drachten schoot nog op de paal en de opnieuw ingeschoten bal werd door Michel Schippers met een katachtige reflex uit het doel geranseld.

Na de thee verving Theo Terra de licht geblesseerde Marcel Terra. Irnsum ging, net als voor de rust, door met aanvallend voetbal. Rogier Nugteren mikte de bal net over het doel, Doeke v.d. Weide schoot net naast, er moest een overtreding en een gele kaart voor Robert Rering aan te pas te komen om de Irnsummer storm te keren.
Drachten probeerde krampachtig iets terug te doen, een inzet van Jan Hoek werd door Doeke v.d. Weide uit het lege doel gekopt. Irnsum bleef aanvallen en na 20 minuten schoot Rogier Nugteren na een prachtige voorzet van dezelfde Doeke v.d. Weide, via de handen van een vertwijfeld vallende keeper Ludo Laanstra prachtig in: 1-3. Drachten geloofde er niet meer in en liet de kopjes hangen.

In regen en hagel weet het Irnsummer collectief van geen ophouden. Het werd 1-4, na een voorzet van de hard werkende Anne Bertus v.d. Meulen, door weer: Rogier Nugteren.
Voor het laatste kwartier werd Rogier Nugteren vervangen door Dirk Kooistra. Het werd door Theo Terra met een prachtige kopbal zelfs 1-5 !
De laatste 10 minuten speelt Drachten plichtmatig verder met maar 10 man, Robert Rering was uitgevallen en trainer Jelke Nijboer had al zijn wissels al gebruikt.

Na het laatste fluitsignaal vallen spelers, trainer, leiders en supporters in elkaars armen.
Zelfs op het veld van Drachten bleek letterlijk het gezegde waar: na regen komt zonneschijn; een voorzichtig zonnetje brak inderdaad door. Maar het was voor het eerste elftal van Irnsum vooral een overwinning op zichzelf.
En nu op Pinksterzondag 18 mei in Irnsum de eerste na-competitiewedstrijd tegen Warga!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen