Nieuws no image

Gepubliceerd op 15 september 2002 | door Redactie

0

Irnsum’s VERre TOekomst viert feest

Iverto kende volgens de voorzitter een turbulente start in de jaren 70. De hoogtijdagen kwamen vervolgens in de laatste tien jaar van de vorige eeuw. Het toenmalige meisjesteam sleepte diverse (nationale) titels in de wacht en het aantal leden groeide tot ruim 160.

Maar daarna kwam een kentering. “Een gestage achteruitgang” volgens voorzitter Bauke Nicolai. Mede te wijten aan het gemis van een ruime sporthal en het feit dat mensen zich meer en meer individueler opstelden.

Gelukkig gaat het Iverto nu weer wat voor de wind. Ondanks een afname van het aantal Nevobo-leden staan er nu toch nog zo’n 100 leden ingeschreven. Dit laatste is vooral te danken aan het groeiende aantal jeugdleden. En daar wil Iverto – gezien de naam meer dan logisch – dan ook de komende jaren de nadruk op gaan leggen. Een nieuw te vormen jeugdcommissie zal o.a. een clubtrainerscursus organiseren.
Maar voordat deze plannen gerealiseerd worden werd er dus gisteren eerst feest gevierd.

Verslag jubileumfeest

’s Middags deden circa 65 (oud)leden mee aan een toernooi in De Twine te Grou (onze eigen sporthal is te klein). Er werd gestreden in 2 categorien: de heren en de dames. Voorop bij deze wedstrijden stond het gezellig en sportief volleyballen en dat is zeker geslaagd. Bij alle teams was er een mix gemaakt van jeugd en seniorenleden uit alle klassen wat een ieder zeer goed is bevallen. Onder het genot van een kopje koffie/thee opende voorzitter Bauke Nicolai het samenzijn waarna een ieder zich kon opmaken voor de eerste wedstrijden.

Bij de heren waren er 3 teams samengesteld waarbij leuk en toch wel fanatiek werd gevolleybald. Van 15.30 uur tot 17.30 uur werd er gestreden om de eerste prijs. Bij de dames was de animo iets groter waardoor er hier 6 teams samengesteld konden worden. Ook hier werd erg leuk gevolleybald. Rond 18.00 uur waren de meeste deelnemers moe maar voldaan, aangezien de trainingen nog niet zo lang van start zijn, en konden de prijzen uitgereikt worden.

Heren:
1) Rabobank team
Douwe Riemersma
Bert Slof
Paul IJsselmuiden
Sake Weiland
Peter Smith
Sjirk van Seinen
2) Sikkema en de Vries team
Wim de Vos
Bartele Kramer
Hans Menkveld
Henk Karsten
Ferdinand v/d Werf
Niek Haringsma
Dames:
1) De Boarnstream
Wendy Landman
Jettina Valk
Rixta-Jildou Spel
Tineke Haringsma
Inge Vleer
Marrit Agema
2) De 2 Gemeenten
Linda Karsten
Nynke Spel
Hinke van Steen
Lies Haringsma
Rika de Hoop
Bep Verwijmeren
Sandra Poelsma


De namen van de teams zijn samengesteld aan de hand van de sponsors die normaliter al een team sponsoren of voor deze dag ook een bijdrage hebben geleverd.
Na 18.00 uur werd het tijd om richting Jirnsum te rijden en in de 2 Gemeenten te gaan genieten van een heerlijk warm/koud buffet. Een ieder heeft hier zijn buikje meer dan vol kunnen eten na een middag sporten en de waardering voor het diner was dan ook hoog. Ter afsluiting van de avond was de BekWiedLös Bluesband geboekt waarbij de beentjes nog even van de vloer konden. Voor de 70 personen die aanwezig waren bij het buffet was dit een welkome activiteit want de meeste kregen toch wel een redelijk dip na het eten. De muziek klonk het bestuur als ‘muziek in de oren’, andere aanwezigen moesten er even aan wennen.

In totaal hebben op deze avond ongeveer 110 personen zich kunnen vermaken met de muziek en de verloting van de prachtige prijzen die ten bate van dit jubileum was georganiseerd. Prijzen zoals een fiets, DVD speler en een autoradio werden met gejuich in ontvangst genomen. Tot middernacht hebben de leden en oud-leden van Iverto zich nog kunnen vermaken waarna de meeste het welletjes vonden en moe maar voldaan huiswaarts keerden.

Natuurlijk is een jubileum niet mogelijk wanneer je niet terug kunt vallen op altijd enthousiaste leden die graag een handje willen helpen. De jubileumcommissie heeft er voor gezorgd dat Iverto weer een zeer geslaagde dag bij kan schrijven in de historie die zonder de sponsors niet mogelijk was geweest.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen