Nieuws no image

Gepubliceerd op 26 augustus 2003 | door Redactie

0

It Kattekuorke naar andere locatie

Het dorpshuis wordt binnenkort grondig verbouwd en uitgebreid. Om die reden moeten de jongeren en de peuters verkassen. Is er voor de jongeren nog geen alternatief, de peuters hebben de Doopsgezinde Kerk als tijdelijke ‘thuisbasis’ toegewezen gekregen.

Aanvankelijk zouden de peuters worden ondergebracht in verplaatsbare units. Deze waren eerder gebruikt door kinderen en leraren van de Burgemeester Thalenschool uit Akkrum. Nu konden ze achter de Douwemastraat (hoek Terp) geplaatst worden. Maar het Stichtingsbestuur van het dorpshuis heeft hier op het laatste moment toch nog van afgezien.

Nu zullen ze zich dus een paar maanden moeten vermaken in de Doopsgezinde Kerk. De daar aanwezige voorzieningen zijn ongeveer van hetzelfde niveau als men de laatste jaren gewend was. Dat betekent niet veel luxe. Wat dat betreft kijken ze reikhalzend uit naar een terugkeer in het straks opgeknapte dorpshuis.

Nu dus nog even behelpen. Voordeel is wel dat de kerk, die meestentijds leeg staat, nu intensiever wordt gebruikt. Op maandag-, dinsdag- en donderdagmorgen wordt er door juf Anneke les gegeven.


Voor het laatst in het oude Kattekuorke


De inventaris van de peuterspeelzaal


En dan alles in de verhuiswagen


Een grote verhuiswagen: alles kan in één keer over


Langs It Efterom naar de Doopsgezinde Kerk


En dan na 200 meter de boel al weer uitladen


Wachtend op de eerste peuters …
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen