VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 11 januari 2007 | door Redactie

0

‘It oare oranje’ pakt in juni uit met jubileumfeestweek

JIRNSUM – Irnsum viert dit voetbalseizoen feest. De voetbalclub uit Jirnsum is het jaar van het 75 jarig bestaan na kerst begonnen met een feestelijke receptie. In juni staat een feestweek gepland. Het eerste elftal kande feestvreugde tot ongekende hoogte opstuwen als het zou promoveren naar de derde klasse.

Een kampioens en promotiefeest zou de slagroom op de taart zijn ja. Irnsum heeft in haar 75 jarige bestaan nooit hoger gespeeld dan de vierde klas. Het zou mooi zijn als we het eens een stapje hogerop zouden mogen proberen”, hoopt bestuurs en jubileumcommissielid Abe Buwalde van Irnsum vurig dat het dit seizoen eens mag lukken. Als speler van het zesde (veteranen)elftal realiseert hij zich dat de weg nog lang en zwaar is.

De uitgangspositie is overigens goed. Het vlaggenschip van de jubilerende voetbalclub, opgericht op 28 december 1931, staat in de vierde klasse A van het zondagvoetbal op een met Lemmer gedeelde tweede plaats met 27 punten uit 13 duels. Friesland is op dit moment lijstaanvoerder met twee punten meer.

,,We beginnen na de winterstop uit tegen Lemmer en spelen een week later thuis tegen Friesland”, hoeft Buwalda niet uit te leggen dat het er half februari om gaat voor het elftal dat dit seizoen getraind wordt door Dick Schambach uit Leeuwarden. De Cambuurman zou de club graag het gedroomde jubileumcadeau schenken.

Op de door circa 250 belangstellenden bezochte receptie in de Twee Gemeenten zette Irnsum Koos van Dijken in het zonnetje. De trouwe vrijwilliger werd uitgeroepen tot erelid van de vereniging. Vanwege het feit dat hij onder andere al twintig jaar als consul functioneert ontving hij van de KNVB eveneens een onderscheiding. Omdat hij 70 is geworden moet hij volgens de KNVB richtlijnen stoppen. Hij heeft dispensatie om het jubileumjaar af te mogen maken.

Ander hoogtepunt was de presentatie van het jubileumboek waarvan er 500 exemplaren van de pers rollen. Daarvoor verdiepte Sije Benny Dijkstra zich in de geschiedenis van de club en schrijft Marcel Terra over de senioren. Voormalig –speler/trainer Koos van Dijk interviewde zijn voorgangers, de jeugdzaken komen aan bod dankzij Jan Veenstra en Henk Tuttel en Jane Visser maakte een financieel overzicht. Wat dat laatste betreft mag Irnsum volgens Buwalda niet klagen.

Driekwart van het hoofdveld is omzoomd met reclameboren. Daarnaast bestaat de (sponsor)club van honderd uit 120 leden! Veel bezoekende clubs kijken met enige jaloezie naar het grote club van honderd bord in de Voltreffer, de op enthousiaste vrijwilligers draaiende kantine van Irnsum dat haar complex aan de Gravinnewei deelt met de kaats en tennisclub. 

Naast het halen van de titel is de aanleg van een lichtinstallatie
rond het hoofdveld een grote wens van de v.v. Irnsum. Nu zijn beide oefenhoeken verlicht. Daarmee redt de vereniging met zes seniorenelftallen, een dameselftal, een B juniorenelftal (gecombineerd met Oldeboorn), een C elftal, twee D-teams, twee E teams en drie F teams, zich prima. ,,Licht rond het hoofdveld vergroot de mogelijkheden om bijvoorbeeld via wedstrijden op vrijdagavond de oudere jeugd vast te houden. We hebben dit jaar geen A junioren en dat is jammer”, aldus Buwalda die als voorzitter van de seniorencommissie zitting heeft in het zevenkoppige
hoofdbestuur. Irnsum bouwde het afgelopen jaar langs het hoofdveld een tribune met 90 te koop zijnde (vaste) zitplaatsen waarvan meer dan de helft al is voorzien van een naamplaatje.

Irnsum viert het 75 jarig bestaan van 4 tot en met 10 juni met een feestweek voor jong en oud. Buwalda: ,,Deze unieke feestweek beperkt zich niet alleen tot leden en oud-leden, het gehele dorp wordt erbij betrokken. Dit omdat de v.v. Irnsum in al die 75 jaar naast het voetbal, ook een bijzondere en centrale sociale functie heeft gehad en nog steeds heeft in Jirnsum”. 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen