Iverto no image

Gepubliceerd op 2 december 2013 | door Redactie

0

Iverto Dames 1 – Wisky Dames 1 (29 november 2013)

…. en wat tovert Iverto Dames 1 vanavond uit Sinterklaas zijn zak?

De eerste auto is vanavond al om 18.15 uur vertrokken en arriveert in Sneek zonder brokken. Er mogen namelijk twee wedstrijden worden gefloten en de scheidsen zijn bepaald zonder te loten. Daarnaast moet er nog een wedstrijd tegen de mede nummer 1 worden gespeeld, maar welke team heeft vanavond het grootste leed?
Voordat we vertrekken doet ook Koning Winter zich nog even gelden, maar sommige van onze Iverto meiden trotseren de pittige hagelbui en zijn ware helden. Een ander belt gewoon met één van de rijders om even om te rijden en voorkomt zo dat ze op de hagelsteentjes gaat glijden.
Voor de wedstrijd belegt coach Hinke met een bijna voltallig team nog even een wedstrijdbespreking. Marrit is helaas niet aanwezig in verband met een korte vakantie en heeft even een volleybal onderbreking. De meiden zijn toch wel wat gespannen voor de wedstrijd en door de aankondiging dat er een aantal toeschouwers aanwezig zullen zijn. Niet iedereen van ons vindt dat even fijn.
Het fluiten van wedstrijden is voor geen van ons een hobby en daarom gaat onze aanvoerster voor onze wedstrijd nog even aan de lobby. We hebben al een clubscheidsrechter op het oog maar wordt hij overtuigd door het Iverto betoog? Dan hebben we als thuisspelende ploeg ook nog de verantwoording om een teller aan te leveren en missen we onze PA Coach deze avond zeker wel even. Gelukkig hebben we bij de supporters twee bereidwillige toppers die voor ons de stand willen bijhouden. Anders had de wissel moeten tellen en dat is iets wat we net niet wouden.

De eerste set begint Gerry als allrounder op de bank en staat Marit op de buiten flank. We beginnen wat stroefjes en de wedstrijdspanning heeft ons een beetje in onze macht. Toch blijven we goed bij en dat is te danken aan onze aanval- en opslagkracht. In de hele set gaat het eigenlijk gelijk op en door alle time-outs en wissels zet de coach van Whisky zijn team behoorlijk op de kop. Het helpt de dames uit Woudsend uiteindelijk niet en moeten zij de set laten gaan met 25-23 tot hun groot verdriet. De supporters en tellers zweten in deze set net zo veel als de dames in het veld maar het is de eindstand van de set die in ons voordeel telt.

De blijdschap is ontzettend groot maar we hebben de wedstrijd nog niet binnen. Coach Hinke besluit om de tweede set net als de eerste te beginnen. We beginnen wat vrijer te volleyballen en werken ontzettend hard voor elkaar. Een opslag serie van Linda overleeft twee time-outs en een wissel van de tegenpartij en levert ons meer dan 10 punten op rij op en daarvan worden de Whisky dames helemaal naar. Een indut moment van onze kant wordt door coach Hinke aan gegrepen om Gerry voor Anneke in het veld te zetten. Zo kan eerst genoemde op de diagonaal positie het sprokkelen van punten door Whisky misschien beletten. Uiteindelijk pakken we deze set doordat de Whisky dames helemaal uit hun spel zijn en de druk van onze opslag en aanval vinden ze ook helemaal niet fijn. De tweede set wordt door Iverto met 25-11 oppermachtig gewonnen maar misschien heeft de coach van de tegenpartij voor de derde set wat anders verzonnen.

De overwinning is in ieder geval binnen maar ook op de winst in de derde set zetten de Iverto dames hun zinnen. De trukendoos van de tegenpartij is opengetrokken of zijn het toch de individuele fouten van Iverto die leiden tot brokken? We staan een beetje apathisch te volleyballen en scoren veel te weinig punten uit onze eigen aanval. Zelfs met onze harde opslag hebben we geen kans en heeft Whisky de controle over de bal. De felheid is uit het team en we lopen te veel achter de feiten aan en moeten daardoor de punten naar de tegenstander laten gaan. Whisky pakt de laatste set met een 18-25 eindstand en de Iverto dames staan wat beduusd aan de andere kant. Natuurlijk mogen we super trots zijn op de overwinning op de mede nummer een maar het verlies van de laatste set ligt even als een zware deken over ons heen.

Volgende week gaan we voor de laatste keer dit kalenderjaar aan de bak en zijn we te gast in Balk waar we hopelijk de overwinning op de huidige nummer 6 die we steken in onze zak. In de top drie, met Iverto op nummer 2, is de spanning erg groot, en zal de overwinning om 20.15 in de Trime niet worden binnen gehaald zonder slag of stoot.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen