Jirnsum Online no image

Gepubliceerd op 7 februari 2004 | door Redactie

0

Jaarverslag 2003

DOELSTELLING:

  • De commissie heeft als hoofddoel d.m.v. het medium Internet de betrokkenheid van (oud-) Jirnsumers en andere belangstellenden bij het dorpsgebeuren te waarborgen, dan wel te vergroten. De commissie geeft hier via de website www.jirnsum.com vorm en inhoud aan. Zo wordt er o.a. gestreefd om wekelijks minimaal 2 nieuwsberichten te brengen.
  • Daarnaast zijn er plannen om voor Jirnsumers de kennis van Internet en computers in het algemeen te vergroten. Een mogelijke invulling is het opzetten van een computercafé.

Een goede graadmeter voor de eerste doelstelling zijn de bezoekersaantallen van de website www.jirnsum.com. Ten opzichte van het succesvolle eerste jaar, zien we in 2003 een stijging van ruim 20% in het aantal bezoeken op de site. Dagelijks zijn er een kleine 100 mensen die even het laatste nieuws checken. Een opmerkelijk hoog aantal voor een dorpje als Jirnsum. Het aantal leden van de site is in 2003 opgelopen naar 188.

Verder blijkt het succes van onze site natuurlijk uit de media. Zo riep de stichting Op Paad www.jirnsum.com uit tot “meest originele dorpssite van Friesland”. Omrop Fryslân kreeg hier lucht van en zij hadden de zelfde mening. In een interview mocht Sije Bennie voor de radio een en ander vertellen over de site. Betere promotie van de site en Jirnsum in het algemeen kunnen wij ons niet voorstellen!

Voor een groot deel is dit succes natuurlijk te danken aan de actualiteit van de site. Ondanks dat we er steeds weer in slagen twee artikelen per week te plaatsen (op de homepage), blijft het lastig om aan nieuws te komen. Het nieuws moet vaak door de redactie zelf ‘gezocht’ worden. Zelden worden we door Jirnsumers gebeld of gemaild met tips, terwijl bij alles wat er gebeurt in en om Jirnsum wel Jirnsumers zijn betrokken. Daarom opnieuw een oproep aan alle Jirnsumers: Meld nieuws bij ons aan! Nieuws over alle mogelijke onderwerpen is welkom (dus ook uit de categorieën “man bijt hond” en “50 jaar getrouwd”). Bel de jirnsum.com Hotline: 06-150 78 288, of mail redactie@jirnsum.com.


Een overzicht van de meest gelezen nieuwsartikelen in 2003:

Kop artikel

Inhoud

Aantal maal gelezen/bekeken

De mooiste vakantiefoto van 2003

Wedstrijd Vakantiefoto’s

1190

FUNtastisch!

Verslag Darttoernooi

227

Vliegen, zweven, hobbelen en spelen

Merke

219

Merkeparade 2003

Merke

214

Irnsum 1 kampioen!

Voetbal

204

PARTICIPANTEN

Participanten zijn de bedrijven, verenigingen en stichtingen die bij ons een pagina of site hebben ondergebracht. Velen waren in beginsel enthousiast. Jammer is het dan dat het vaak bij woorden blijft. En dat terwijl u als bedrijf of vereniging voor een prikje een complete website kunt laten maken door onze commissie! Wilt u daar alsnog gebruik van maken, bel dan bovenstaand telefoonnummer.

Meer informatie kunt u vinden op www.jirnsum.com via Algemeen -> Participeren op deze site?

Een overzichtje van de sites die we in 2003 wel hebben toegevoegd op jirnsum.com:

Toanielselskip Twa en Twa

De Twee Gemeenten

Buurtvereniging Om ‘e Toer

Minicamping “De Bongerd”

R.F.U. Jachtspecialist

Dorpshuis “It Kattehûs”

Jeugdcentrum It Kattehûs

Volleybalferiening Iverto

Straks ook uw bedrijf of vereniging ?

Eén participant heeft het contract beëindigd in 2003: Lace Lingerie VOF. In onderhandeling zijn we momenteel nog met de Fûgelwacht, Frits Koopcentrum en Studio Sandra.

Een aantal participanten is zeer actief met het (zelf) brengen van nieuws over hun eigen bedrijf of vereniging. Over 2003 geven wij de Kaatsvereniging en De Twee Gemeenten een pluim voor de vele nieuwsberichten die zij hebben geplaatst! Ook de Voetbalvereniging brengt regelmatig nieuws.

VOORBEREIDINGEN COMPUTERCAFÉ

Momenteel zijn we druk bezig met een onderzoekje naar de mogelijkheden voor een ComputerCafé in Jirnsum. Meer hierover in de enquête elders in deze Stim. Vul hem nu alvast in!

SPONSOREN

Hoofdsponsor is en blijft Café “De Twee Gemeenten”. Daarnaast worden we gesponsord door Roukema, Elzinga, Vakgarage Hofstra, Siebe Sail en Café de Fantast.

JIRNSUM ONLINE valt onder Plaatselijk Belang Irnsum en bestaat uit: Jancko, Rienk, Bas, Marco, Sije Bennie en Tarek. In 2003 is Carla ermee gestopt en onlangs heeft Tarek haar plaats ingenomen. Hij gaat onderdeel uitmaken van de redactie. U zult hem regelmatig in en om Jirnsum spotten met zijn camera in de aanslag!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen