VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 3 juni 2002 | door Redactie

0

JAN VAN DIJK- ATJE KEULEN-DEELSTRA TOERNOOI

De laatste jaren bleek het erg moeilijk bleek voor beide toernooien voldoende ploegen te vinden. De teams op hun beurt moesten veel moeite doen om voldoende spelers te kunnen vinden. Het seizoen is immers al afgelopen en dan treedt er toch enige voetbalmoeheid op. Bovendien is het kaatsseizoen dan al weer in volle hevigheid aangebroken en vele spelers beoefenen beide takken van sport.

Om deze reden werd gekozen om niet meer op zaterdag te spelen, maar het toernooi te verdelen over de donderdagavond en vrijdagavond. Deze formule bleek wel aan te slaan. Henk Tuttel had al snel voldoende teams op papier en de speeltijd (van 18:00 uur tot 20:30) gaf geen problemen voor. De teams zaten ruim in de spelers en ook de chauffeurs bleven nu kijken terwijl ze in vorige jaren de kinderen met draaiende moter op de parkeerplaats afzetten om ze 3 uren later weer op te halen. Het feit dat ook het weer meewerkte is vast wel te verklaren, maar dat laat het jeugdbestuur graag aan de echte experts over.

Op donderdag 30 mei werd het JAN VAN DIJK voor D-pupillen gespeeld. Het toernooi is genoemd naar JAN VAN DIJK. Jan van Dijk heeft in een ver verleden heel lang in het eerste van VV Irnsum gespeeld en heeft dat dermate goed gedaan dat een toernooi naar hem is vernoemd. Na de voorronden werd uiteindelijk de finale gespeeld door VV HEERENVEEN (de winnaar van vorig jaar) en TIJNJE. Na de reguliere speeltijd was de stand nog steeds 0-0 en ook de verlenging bracht geen beslissing. Dit gold ook voor de serie van 5 strafschoppen. Uiteindelijk werd toch TIJNJE de verrassende winnaar. De uiteindelijke uitslag was:

1. Tijnje
2. V.V.Heerenveen
3. V.V.Irnsum D1
4. Beetgum
5. Heeg
6. Warga
7. Gorredijk
8. V.V.Irnsum D2

Op 31 mei was het de beurt aan de mannen van Paul Schuringa en Jappie Riemersma. Een bijzonder succesvolle voorjaarsreeks deed vermoeden dat de C’s wel eens een gooi naar de beker zouden kunnen doen. De naamgeefster van het Atje Keulen – Deelstra toernooi behoeft natuurlijk geen nadere uitleg en de jeugdcommissie is uiteraard zeer vereerd dat Atje zelf aanwezig was om de prijzen uit te reiken. Ook hier weer een spannende strijd. Na een dubbele voorronde (4 wedstrijden) ook hier uiteindelijk de finales die een onverachte winnaar opleverden: AVC uit Sexbierum. De gehele uitslag was:

1. A.V.C.
2. Beetgum
3. Bolswardia
4. Warga
5. V.V.Irnsum
6. Heeg

De jeugdcommissie ziet terug op een geslaagd tweedaags toernooi dat zeker niet gespeeld had kunnen worden zonder EHBO, scheidsrechters en de mensen van de kantine; onze dank daarvoor.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen