Plaatselijk Belang no image

Gepubliceerd op 13 september 2003 | door Redactie

0

Jeu de Boules baan geopend

De aanleg zal veel Jirnsumers zijn ontgaan, maar dankzij de inzet van een aantal vrijwilligers ligt er nu een heuse Jeu de Boules baan op het sportcomplex van Jirnsum. Enkele jaren geleden was het idee al geopperd maar vanwege financiën en besluiteloosheid over de locatie werd de daadwerkelijke aanleg meerdere malen uitgesteld.

Naast kantine “De Voltreffer” zijn Otto de Jong, Piet Posthumus, Harm van der Meer, Jos Reintjes en Bauke de Vries de afgelopen twee weken in de weer geweest om de verschillende grondlagen aan te brengen en te egaliseren. Allereerst is op zo’n halve meter diepte een laag grote lavastenen gestort. Daarop enkele lagen puin, en tenslotte de toplaag van fijne kiezels en schelpjes. Een professionele baan van professionele afmetingen.

De verwachting is dat de ANBO-leden het meest gebruik zullen gaan maken van de deels door de gemeente gesubsidieerde baan. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Grietje Keizer namens Plaatselijk Belang Irnsum een setje Jeu de Boules ballen aanbood aan Dhr. Kamstra van de ANBO.
Dhr. Kamstra gaf aan dat hij het volste vertrouwen had in het succes van de baan. Verder zag wethouder Jonkers, die onder andere sport in zijn portefeuille heeft, het al helemaal voor zich: een jirnsumer Jeu de Boules club die ook tegen andere dorpen van de gemeente haar kunsten vertoont. Zover is het natuurlijk nog lang niet. Eerst maar eens op een mooie nazomeravond proberen en dan gaat het balletje vanzelf rollen. Wie weet, zien we Jirnsum ooit nog een team afvaardigen naar de landelijke ANBO Jeu de Boules kampioenschappen!.


Vrijwilligers en andere genodigden kijken
toe hoe de eerste bal zal vallen.
Het lijkt zo simpel…….Mevr. De Haan van de ANBO krijgt van alle kanten advies.
Otto de Jong bestudeert de spelregels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen