Nieuws no image

Gepubliceerd op 23 augustus 2004 | door Redactie

0

Jeugd vandaag weer naar de basisschool

Onder de slogan ‘Wij gaan weer naar school’ liepen en fietsten ouders met kinderen naar de peuter- of basisschool. Ze bepaalden vanochtend tussen acht en half negen weer het straatbeeld in – vooral – de Douwemastrjitte. Nerveuze kinderen (bij wie kom ik dit jaar in de klas?) en begeleidende ouders kwamen daarna samen in de vaak nog kale klaslokalen met hier en daar een nieuwe juf of meester.

En als de scholen weer beginnen, start in vele gevallen ook weer het vaste patroon van de ouders. Naast het werk is dat ’s avonds het vrijwilligerswerk voor één van de vele Jirnsumer verenigingen.

Zo heeft het bestuur van Plaatselijk Belang a.s. donderdag haar eerste vergadering. Ook de voetbalvereniging zit weer midden in de drukte. Veel oefen- en bekerwedstrijden gaan vooraf aan de competitie welke begin september start.

Echter twee verenigingen komen zo langzamerhand in wat rustiger vaarwater. De Festiviteitenkommisje blaast uit na een gezellige en drukke Merke 2004 en de kaatsvereniging is nog slechts twee partijen verwijdert van het einde van het zomerseizoen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen