Nieuws no image

Gepubliceerd op 1 november 2004 | door Redactie

0

Jeugdcentrum na 15 maanden weer open

In augustus 2003 is de jeugd begonnen met het afbreken van het oude jeugdcentrum. Dit honk voldeed al geruime tijd niet meer aan de gestelde eisen. Daarna is een bouwbedrijf begonnen met de nieuw- en verbouw van het dorpshuis. Ook het jeugdcentrum heeft haar onderkomen in het dorpshuis. In de afgelopen zomer kon de jeugd beginnen met de inrichting.

Ten opzichte van de oude situatie zijn er nogal wat verbeteringen. Het gebouw is ten eerste véél beter geïsoleerd, al is er na het eerste feest (afgelopen zaterdag – red.) geconstateerd dat de buitendeuren beter geluidsdicht moeten worden gemaakt. Ook is het sanitair volledig nieuw en is er een nieuwe inventaris.

Een andere grote verandering is de bar. Hier kan de jeugd niet meer, zoals vroeger, helemaal omheen zitten. De bar is namelijk gelegen tegen de muur. Wel kan het nieuwe jeugdcentrum hierdoor meer bezoekers ontvangen. Tot slot is er nu een officiële nooduitgang en de berging zit nu ook op een gunstigere plaats, namelijk achter de bar.

Plannen voor de toekomst zijn er nog niet. Hierover moet het bestuur binnenkort nog brainstormen. Wel is het bestuur bezig geweest met het inhaken op de regelgeving voor jeugdcentra. Zo zijn er strengere regels gaan op het gebied van verstrekken van alcoholische dranken. Daarom wordt er nu tijdelijk gewerkt met een stempelsysteem om de controle te kunnen verbeteren. In de toekomst gaat de jeugd misschien over op een systeem met armbandjes. Veel jeugdcentra en discotheken werken hier al mee.

Overigens heeft het bestuur afgezien om een stichting te worden. Het vergde teveel werk en vooral verantwoordelijkheid voor het bestuur. De combinatie van vrijwilliger zijn en de vaak jonge leeftijd van de bestuurders – vaak wisselingen binnen het bestuur – is de voornaamste reden om gewoon op de oude voet door te gaan. Dit betekent dat ze opereren onder de verantwoordelijkheid van het Stichtingsbestuur.Kick-off Party afgelopen zaterdag


Met dank aan Jelmer Terra.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen