VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 13 juni 2008 | door Redactie

0

Jirnsum, 12 juni 2008

 
 
 
Op zaterdag 21 juni is het internationaal wereld ALS dag. Op deze dag wordt stilgestaan bij de spierziekte ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) en uiteraard bij de patiënten. Ook wordt er d.m.v. diverse acties geld ingezameld voor verder onderzoek naar de genezing van deze ziekte. Door heel Nederland vinden er fietstochten plaats onder de naam “Trap ALS de wereld uit”. In Jirnsum wordt er naast een fietstocht nog veel meer georganiseerd voor het goede doel. De actie “trap ALS de wereld uit” valt samen met de Jirnsumer Midzomerdag en vindt plaats in het centrum van Jirnsum bij Café “De Fantast”.
 
Om 13.00 uur klinkt het startschot voor de fietstochten van 25km en 45km en ook het beachvolleybal – toernooi start in het begin van de middag. Het muzikale programma gaat om 15.30 uur van start, hier kunt u optredens van Duo Dûbeldyk, Ginger, De Havenzangers en Rintje Kas verwachten! Deze optredens zijn overigens geheel belangeloos.
 
Iedereen die een bijzondere prijs wil winnen kan vooraf al loten kopen bij de twee Jirnsumer café’s. De hoofdprijs is een heren of damesfiets naar keuze, t.w.v. 800 euro te besteden bij Joop Zandberg te Grou. Onder andere een weekend Terschelling voor 4 personen in Landal Greenparks en een Batavus Bike Stepper worden ook verloot deze dag. Op zaterdag 21 juni kunt u ook nog loten kopen op het festivalterrein.
 
Tijdens het avondprogramma, rond de klok van 17.30 uur komt een heuse veilingmeester van Jaarsma Veilingen & Taxaties de nodige bijzonderheden veilen. Naast 2 weekendjes Terschelling, een gesigneerde Robbie Williams cd  en een complete duikcursus kunt u ook bieden op een gesigneerde gitaar van Nick en Simon, een dag in een praam voor 12 personen of VIP-kaarten voor “De vrienden van Amstel Live”. Voor de sportliefhebbers worden er ook gesigneerde shirts van nationale en internationale voetbalclubs geveild waaronder een Liverpool shirt van Dirk Kuyt.Ook zijn is er een shirt van Epke Zonderland en Sven Kramer. Een compleet overzicht is te vinden op de website www.alsfriesland.nl.
 
Als afsluiting van de ALS Midzomerdag betreed de knallende top 100 band `Groove Department` het podium. Tijdens het dagprogramma zal zeer waarschijnlijk een cameraploeg van SBS 6 langskomen om een item te maken voor Hart van Nederland.
 
Mede dankzij de respons van vele sponsors is er al een enorm bedrag binnen gehaald. Al het geld wat deze dag wordt ingezameld wordt gedoneerd aan de Stichting ALS Nederland. Zij zorgen er o.a. voor dat er meer onderzoek gedaan wordt naar de ongeneselijke ziekte A.L.S.
 
Voor opgave en/of informatie kunt u kijken op www.alsfriesland.nl.
Voor een fietstocht buiten Friesland kunt u kijken op www.stichting-als.nl.
 
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator regio Friesland:       
 
Ronald de Haan
Schoolstraat 44
8603 XL, Sneek
Tel: 0515-460035
Mob: 06-51607082
info@alsfriesland.nl
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen