VV Irnsum no image

Gepubliceerd op 18 april 2005 | door Redactie

0

Jirnsum 6 , de kop(s)loper?

Dat wil zeggen; de koploper, die nogal wat punten voorsprong op de nummer 2 Easterlittens, op de ranglijst hebben.
Natuurlijk waren we na 4 overwinningen op rij in de winning mood en meer dan gebrand om tegen Sneek te winnen. De aftrap was voor Jirnsum 6 en zette net als iedere wedstrijd in het begin meteen harde druk zoals je maandagochtend ook wel voelt aan de binnenkant van je hoofd. Dit uitte nog niet direct in open kansen, want de verdediging was hard en snel. Na 15 minuten bleek te hard, want Feiko werd ongenadig onderuit geduwd in de 16.
Vanaf de kant juichden de mensen om Fokke van der Schaaf, onze penaltykiller. Natuurlijk kon dat niet, want die zit op trainingskamp op Curaçao. Erik von Stein, de man die ooit het Jirnsumer penaltybokaal heeft gewonnen met zijn standbeen in het gips, mocht daarom achter de bal plaatsnemen. Het leven stond even stil in ons prachtige Jirnsum. Ongenadig hard schoot Van Steen deze bal in de hoek en gaf de keeper het nakijken. De minst gepasseerde keepert van onze klasse, geklopt door de ongekende talenten van het zesde.

Nu wisten we dat Sneek meteen weer terug wilde komen. Er moest geknokt worden. Sjeik Matte maakte als supporter in de eerste helft het complete Sneek compleet gefrustreerd door alles en iedereen te beschreeuwen. De verdediging hield goed stand onder leiding van Sieb Elzinga.
Onze keeper, Wimpel de Wit, maakte zijn debuut in het 6e en had een paar knappe reddingen.

Gelukkig zette het 6e van Jirnsum keihard door en kreeg via Bastiaan Blaauw toch nog de mogelijkheid om op een 2-0 voorsprong te komen. Dit gebeurde door een typisch Bas Blaauw schot, heel apart dus. Maar de voorspong was zomaar ineens uitgebreid!

Toch kwam Sneek voor rust nog terug. Onze debuutkeeper besloot een vrije trap weg te stoten, maar stootte iets te laat waardoor de bal over hem heen in het doel belandde. Gelukkig zou hij deze fout later goed maken. Eerst maar naar de thee. Jirnsum 6 begon te druk te voetballen en liep steeds minder vrij. Sieb Elzinga had moeite om de bal met zijn verdediging weg te houden uit de verdediging. Het onvermijdelijke gebeurde. 2-2.
De bal opppakken, kop op en doorgaan! Voor de voorsprong. Natuurlijk waren wij niet tevreden met een gelijkspel! Er werd geknokt door iedereen, rennen springen opstaan en weer doorgaan. Kansen over en weer, passes voor het goal langs die net niet de spitsen konden bereiken, ballen van spitsen die net niet goed geschoten waren.
Er hing een grote alcoholwalm over het veld van iedereen die stond te dampen van het zweet. Zweet waarvan de kippen van het dak zouden vallen, als die op het dak zouden zitten. In ieder geval om niet te ver af te wijken van het onderwerp, het seksde had het zeker niet makkelijk. Toen na 75 minuten voetballen Erik Van Steen liep op een prachtig pass van weet ik veel wie en bikkelhard inschoot was iedereen helemaal gek. Nog even de voorsprong behouden, waarin wimpel in de blessuretijd een schot stopte met een onvoorstelbare duik richting de hoek van de goal. Het fluitsignaal, wat is dat soms mooi als je je voorsprong hebt weten te behouden.

Spelersrapport

Lennart Knol: 8, man wer makkelik yn de buse, stabiele factor achteryn
Julius: 7,5 sterk totdat dy der geblesseerd ofgong Siebel Zinga: 8
Bastiaan: 7,5
Tjalling: 8
Bert: 7
Hylke: 7
Yke: 6 (balcontrole lei noch yn Japan)
Erik Van Steen: 7,5
Bassiestuta: 6,5 (kin folle better)
Feiko: 7
Robert Kees: 7
Sjeik Matte: 6 (net best)
Hendrik Punter: 7
Wimpel: 7 (bedankt foar it keepen)

Bron www.terp31.tk
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen