Nieuws no image

Gepubliceerd op 10 juli 2008 | door Redactie

0

Jirnsum, 7 juli 2008

 
 
Als de vlag op de kerktoren in Jirnsum staat, dan is er wat aan de hand en op zaterdag 21 juni was er dan ook zeker wat aan de hand! Het jaarlijkse midzomerfeest in handen van de festiviteitenkommisje “de Jirnsumer Kat” zoals u dat in Jirnsum kent was dit jaar even iets anders aangepakt. Dit maal stond de hele dag in teken van de wereld ALS dag.
 
Zoals u ondertussen wel weet is ALS een ernstige, ongeneeslijke spierziekte waarvoor nog geen behandeling of medicijn is. Het vrijwilligersteam ALS Friesland had onder andere twee fietstochten georganiseerd (25 km en 45 km) onder het motto: Trap ALS de wereld uit. Aan deze fraaie routes deden circa 280 deelnemers mee en zij waren goed voor €2800,00 inschrijfgeld. Burgemeester Ella Schadd loste om 13.10 uur het startschot voor de beide fietsroutes. Bij de eerste stempelpost kregen de fietsers een gevuld tasje met gesponsorde inhoud: AA drink, koek, andere lekkernijen en ALS gadgets. Bij de finish was er voor de kinderen een vaantje en een waterijsje en voor de volwassen deelnemers een consumptiemunt.
 
Vanaf 15.00 uur startte het beachvolleybaltoernooi (Iverto), het sjoelen en spijkerslaan (Iisclub) en de grabbelton en blikgooien (Loci). Naast deze activiteiten was er een draaimolen, springkussen en een clown voor de jeugd.
De muzikale acts in de volgorde: Duo Dûbeldyk, Ginger, Havenzanger Henk Pleket en Rintje Kas, traden geheel belangeloos op!
Tussen de optredens door was er 2 keer een half uur veiling. Dit onder leiding van veilingmeester Sjoerd Jaarsma uit Mantgum. Veel (sport)artikelen voor de veiling kregen we met hulp van Jan en Rienk Bleeker. De veiling was een groot succes. Voetbalshirts gingen weg voor bedragen tussen de 300 euro en 1000 euro. Weekendjes Landal Greenparks Terschelling voor 900 euro, 1400 euro en 1500 euro. Maar het hoogste bedrag werd geboden op de gesigneerde gitaar van Nick en Simon, maar liefst 2000 euro. Verbijstering en groot applaus waren keer op keer de reactie van de organisatie en het publiek. Alleen de veiling bracht in totaal al
€ 17.500,- op!

De ceremoniemeesters Jaap en Michel leidden alles in goede banen en zo kon om 20.15 uur de verloting beginnen. De loten waren dit jaar € 2, – per stuk waarvan €1, – rechtstreeks naar ALS ging. Yt Damstra was winnares van de hoofdprijs, zij mag een fiets uitzoeken voor een waarde van € 800,00 bij Joop Zandberg. (m.m.g door Joop Zandberg.) De 1e prijs ging naar de familie Karsten, zij werden eigenaar van een Bikestepper (aangeboden door Batavus).

 
Alle hoofdsponsors en alle andere sponsors zorgden voorafgaand aan het evenement al voor een mega bedrag van € 22.000,- (incl. giften).
Het officiële gedeelte werd rond half negen afgesloten, dit gebeurde door middel van het overhandigen van de cheque. Marucha Dammann was namens de landelijke stichting ALS Nederland de hele dag aanwezig en viel van de ene verbazing in de andere. Toen zij de cheque van maar liefst € 45.000,- in ontvangst mocht nemen kon zij ook niet anders roepen dan: GEWELDIG! Het is een enorm hoog bedrag als u weet dat er vorig jaar in het hele land (11 plaatsen) een bedrag van € 40.000,- is opgehaald! ALS Friesland is daar als 12e team bijgekomen en haalt in het eerste jaar dit bedrag op! De doelstelling voor 12 teams dit jaar was € 45.000,- en dat is alleen in Jirnsum al op gehaald. In heel Nederland is door 12 teams € 115.000 euro opgehaald. Deze bedragen zijn natuurlijk erg bijzonder en er komt nog steeds geld binnen op het rekeningnummer van ALS Friesland, het is ondertussen al opgelopen tot € 48.500,-
 
Op zaterdag 21 juni is er een bedrag van 1 miljoen euro geschonken door het Prinses Beatrix Fonds aan Professor Leonard van den Berg van het UMC Utrecht en heeft het galadiner in Noordwijk € 268.000,- opgebracht. Al deze opbrengsten worden gebruikt voor de onderzoeken naar ALS.
 
Het team ALS Friesland wil iedereen heel erg bedanken voor zijn of haar bijdrage tijdens de ALS Midzomerdag! Het was een geweldige dag, met een geweldige opbrengst! In het bijzonder de sponsors nogmaals bedankt! Volgend jaar zal het ALS Midzomerfeest op zaterdag 20 juni plaatsvinden (o.v.b.), ook dan zal het in samenwerking met de festiviteitenkommisje “De Jirnsumer Kat” zijn. Wij rekenen dan weer op u en op uw komst!
 
Bedankt!
 
ALS Friesland:
Jan, Jappie, Watze, Erik, Linda, Bauke en Ronald
 
 
E-mail: info@alsfriesland.nl 
Internet: www.alsfriesland.nl
Rekening nummer 1385.57.489

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen