Nieuws no image

Gepubliceerd op 29 maart 2003 | door Redactie

0

Jirnsum een straat(naam) rijker

Oplettende voorbijgangers hebben het waarschijnlijk al waargenomen: het weggetje vanaf de Wiide Steech, langs de tennisbanen, richting dorpshuis, heeft wel aanwonenden, maar geen adressen. Het zijn de veel gebruikte achteruitgangen die uitkomen op de nieuwste Jirnsumer straatnaam, It Efterom.Een toepasselijke naam, die al sinds lange tijd is doorgegeven aan de gemeente, met het verzoek dit “onbewoonde”, maar veel gebruikte pad van haar naam te voorzien. Plaatselijk Belang nam dit aandachtspunt vele malen op als punt van bespreking met de gemeente. Echter steeds zonder resultaat. Het aandachtspunt is een tijdje terug dan ook van de agenda geschrapt.

En dan is daar toch, geheel onverwacht, op woensdag 19 maart de Boarnsterhim-auto met mens en materiaal om het op de lange baan geschoven karwijtje te klaren. Tegelijkertijd met het predikaat “doodlopende weg” is It Efterom officieel een feit.

Blijft de vraag of de familie Klaas en Japke Betten, voorheen woonachtig op het adres Kerkebuurt 1a, maar thans aan It Efterom, adreswijzigingen moet versturen. Wellicht was het (in overleg) handiger geweest het nieuwe straatnaambord even voorbij de woning te plaatsen.


Nieuwe straat in Jirnsum

Bron: SjPG en PBI
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen