Nieuws

Gepubliceerd op 7 november 2017 | door Redactie

0

Jirnsum eerste dorp dat meedoet aan DNA Leeuwarden

Inwoners van Jirnsum kunnen meedoen aan het grote community-artproject DNALWD2018, een groot kunstwerk dat wordt gemaakt in het kader van Culturele Hoofdstad. Frits Koopcentrum is het plaatselijke ophaal- en inleverpunt voor de DNA-buisjes die u kunt vullen om mee te doen aan het kunstwerk. Tijdens de kerstmarkt op 10 december zal er DNA-team aanwezig zijn om de mensen die dat willen te helpen de buisjes te registeren en te vullen. Lees hieronder meer informatie over het project.

Wil jij als dorpbewoner van Jirnsum een steentje bijdragen aan een wel heel bijzonder kunstwerk in 2018? Doe dan mee aan DNALWD2018. Dit community-art project is voor alle bewoners in de gemeente Leeuwarden. 

Het verhaal van Jirnsum? Dat wordt verteld door al die mensen die hun sporen in het dorp hebben achtergelaten. DNALWD2018 is benieuwd naar de verhalen van Jirnsum! DNALWD2018 richt zich niet alleen op de stad Leeuwarden, maar op de gehele gemeente. Iedereen kan meedoen en kan hiervoor iets van zijn DNA geven. Geen echt DNA, natuurlijk. Maar iets wat te maken heeft met Jirnsum of met jezelf. Een persoonlijk verhaal, voorwerp, foto of mini-kunstwerk. Alles kan, zolang het maar in één buisje past. Al dit creatieve DNA vormt één kunstwerk. Tienduizenden buisjes die vertellen over onze verschillen, maar ook over wat ons verbindt.

Het DNA-kunstwerk kun je vanaf december 2017 zien in het stadskantoor in Leeuwarden. Hier vertelt jouw DNA-buisje, samen met alle DNA-buisjes, het verhaal van ons allemaal.
Op www.dnalwd2018.nl wordt jouw DNA digitaal bewaard. Zodat jij, of iemand anders, het altijd terug kan vinden. Tot ver in de toekomst. Belangrijk: Alles wat jij privé wil houden blijft 100% privé!

Hoe doe ik mee?

Haal jouw DNA-buisje op bij Frits Koopcentrum in het dorp, het Stadskantoor of het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL). Registreer je buisje met de unieke code op de website van www.dnalwd2018.nl en vul je gegevens in met jouw verhaal. Tenslotte vul je het DNA-buisje met hetgeen jij wilt. Lever je buisje in bij het mobiele DNA-inleverpunt bij Frits Koopcentrum. Let op: Het inleverpunt staat hier tot 1 december. Daarna duikt het DNA-team op bij de kerstmarkt van het dorp.

Kerstmarkt

Tijdens de kerstmarkt is er ook een DNA-team aanwezig om je ter plekke te helpen met registreren en vullen van je DNA-buisje. Zien we je daar?

Femke Feddema
femke.feddema@leeuwarden.nl
058 233 2350
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen