Plaatselijk Belang no image

Gepubliceerd op 8 april 2011 | door Redactie

0

Himmeldei Jirnsum a.s. donderdag

Plaatselijk Belang Jirnsum organiseert dan een Himmeldei. Dit doen zij in samenwerking met de twee scholen van Jirnsum: obs It Tredde Ste en rkbs St. Radboud. Doel is om gezamenlijk Jirnsum afvalvrij te maken. De himmelactie in Jirnsum start om 13.00 uur op het schoolplein van It Tredde Ste. 

Plaatselijk Belang wil graag een opgeruimd dorp, zonder rondslingerend zwerfvuil en wil de kinderen van Jirnsum hierin actief betrekken. De bedoeling is dat kinderen zich ervan bewust worden dat zij bij het voorkomen van rondslingerend afval zelf een grote rol kunnen spelen. Daarnaast leveren zij door deze actie een bijdrage aan actief burgerschap en sociale integratie.
Door medewerking van beide scholen zijn we in staat in 20 groepjes onder begeleiding van 1 volwassene het dorp in 2 uurtjes afvalvrij te maken.  

De Himmeldei wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Boarnsterhim en Omrin. Zij stellen kosteloos een container, handschoenen, grijpers, veiligheidshesjes, etc. beschikbaar. Wethouder mevrouw Marian Jager zal even na 13.00 uur het startschot geven na een welkomstwoord van Plaatselijk Belang.
Rond 15.00 uur zal Jirnsum er weer fris bijliggen!
 

+++++++++++

Organisatie
Plaatselijk Belang Jirnsum is een vereniging die de leefbaarheid van het dorp Jirnsum wil behouden en bevorderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen