Festiviteiten Kommisje no image

Gepubliceerd op 4 april 2008 | door Redactie

0

Jirnsum in voorbereidingen voor “Trap ALS de wereld uit”.

 Op deze dag wordt stilgestaan bij de spierziekte ALS en uiteraard bij de patiënten. Door heel Nederland vinden er fietstochten plaats onder de naam “Trap ALS de wereld uit”. Jirnsumers slaan hun handen inéén en gaan zich deze dag tijdens het midzomerfeest in het centrum van het dorp inzetten. Dit evenement gaat ’s middags van start en de diverse activiteiten lopen door in het avondprogramma.
 
Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een spier- en zenuwaandoening die leidt tot het progressief uitvallen van de spieren. Op dit moment is er geen behandeling of medicijn opgewassen tegen deze ongeneeslijke ziekte. ALS, maar ook de stichting ALS Nederland is in het Noorden minder bekend dan in de rest van het land. Stichting ALS wil hier verandering in brengen en Jirnsum helpt! De doelstelling van de stichting is om geld in te zamelen dat men kan gebruiken voor onderzoeken.
 
’s Middags vanaf 13.00 uur kunt u meefietsen aan een fietstocht van 25 of 45 kilometer. Dit onder het mom van de campagne “Trap ALS de wereld uit!”. Bij aankomst kunt u nog even genieten van een hapje,drankje en luisteren naar één van de muzikale acts. Dit muzikale programma met onder andere De Havenzangers, Duo Dubbeldyk, Ginger en Rintje Kas.
start om 16.00 uur en eindigt rond 23.00 uur. Naast deze optredens vind er ook een volleybaltoernooi, een veiling en een verloting plaats.
 
Jirnsum viert op de langste dag van het jaar altijd het midzomerfeest in het centrum van het dorp. Wat is er op deze dag mooier dan ALS patiënten een zonnestraaltje te bieden en ze figuurlijk in het zonnetje te zetten. Iedereen is welkom dus noteer 21 juni alvast in uw agenda.
 
Waarom in Jirnsum? Een oud-Jirnsumer is getroffen door deze ziekte. In Friesland werd nog geen evenement georganiseerd voor ALS. Vandaar dat een groep Jirnsumer hun handen ineen hebben geslagen en samen met de Festiviteiten Commissie deze dag organiseren.
Aanmelden voor deelname aan de fietstocht kan via www.alsfriesland.nl. Hier kunt u ook zien op welke andere plaatsen in Nederland fietstochten 
worden georganiseerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
 
Coördinator regio Friesland:              Ronald de Haan
                                                           info@alsfriesland.nl
                                                           www.alsfriesland.nl of www.stichting-als.nl
Tel: 0515-460035
Mob: 06-51607082
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen