Nieuws no image

Gepubliceerd op 4 maart 2003 | door Redactie

0

Jirnsum is tweede kapsalon rijker

Eigenaresse Sylvia Bergsma is sinds vorig jaar serieus gaan denken aan het starten van een eigen zaak. Ze heeft ruim 22 jaar in loondienst gewerkt als kapster en wilde wat anders. Dat heeft nu geresulteerd in een eigen salon aan haar woning aan De Fonterbuorren. Wat voorheen dienst deed als garage cq. bergruimte, is nu ingericht als ‘werkplaats’ voor Sylvia. Met een, naar haar zeggen, volledig pakket aan kappersdiensten.

Jirnsum heeft nu dus twee kapsalons. Is dat niet teveel van het goede? Waar één redelijk tot goed kan bestaan van het potentieel aan cliëntèle, is dat bij twee zaken op een klein dorp toch wat anders. Gaat het één niet ten koste van het andere? Sylvia Bergsma laat weten dat er nu sprake is van een gezonde concurrentie. Ze denkt het hoofd wel boven water te kunnen houden. De inkomsten uit loondienst vallen weg, maar daar staat tegenover dat de vaste lasten voor haar veel lager zijn dan de concurrent.

En dan Siesoo Haarmode. Deze liet uit monde van eigenaresse Margreet Vaartjes weten dat ze in eerste aanleg toch wel verbaasd was over de komst van een nieuwe kapsalon. Aan de ene kant het feit dat er in een woning in de nieuwbouwwijk tevens een bestemming wordt gegeven aan het vestigen van een dergelijke onderneming. Hier heeft ze uiteraard over geïnformeerd bij een aantal instanties. Maar ook het gegeven dat een tweede salon voor een dorp als Jirnsum eigenlijk overbodig is. “Het één gaat altijd ten koste van het andere. Het is voor mij zeker geen bedreiging, maar het had niet gehoefd”, aldus Margreet Vaartjes.

Beide vrezen dus de concurrentie niet. Sylvia Bergsma gaat voorlopig op dinsdag, woensdagmorgen en donderdag haar nieuwe klanten van dienst zijn. De praktijk zal moeten uitmaken of Jirnsum inderdaad dit luxeprobleem de baas kan.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen