Nieuws 20141214 095455-1

Gepubliceerd op 14 december 2014 | door Redactie

0

Jirnsum krijgt nieuwe Sylsbrêge

“In Jirnsum begint komende zomer de ingrijpende aanpassing van de toegangsroute uit de richting Grou. De Sylsbrêge wordt hierbij vervangen.
In het voorjaar van 2016 moet de nieuwe brug over de Kromme Grou klaar zijn. Dit geld ook voor de aanpassingen van de Grousterdyk. De provincie voert de werkzaamheden uit.
Na acht jaar plannenmakerij komt de klus nu eindelijk in de uitvoeringsfase. De totale kosten bedragen 2,3 miljoen euro. Het dorp is blij met het plan, want de brug is nu een knelpunt voor water- en wegverkeer. De boten krijgen het straks een stuk makkelijker met een doorvaarhoogte van 2,5 meter.
In een eerder stadium werd overwogen om een extra stukje rondweg aan te leggen, ter ontlasting van de onoverzichtelijke Grousterdyk. Burgemeester en wethouders van Leeuwarden zien hier echter van af vanwege de hoge kosten en bezwaren van omwonenden.
Verkeerstechnisch is zo’n omleiding ook niet echt nodig, oordelen b en w. Na de aanpassing willen ze nog wel onderzoeken of de nieuwe situatie voldoende functioneel en veilig is.”

20141214 095455-1

Bron: Leeuwarder Courant
Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen