Nieuws

Gepubliceerd op 15 oktober 2002 | door Redactie

0

Jirnsum Online begroet 100ste lid

De website www.jirnsum.com is nu ruim een half jaar online. Het aantal bezoeken heeft alle verwachtingen overtroffen. Zo zijn er sinds maart van dit jaar een kleine 60 duizend pagina’s bezocht en werd er ruim 7 Gigabyte dataverkeer van en naar jirnsum.com op het Internet gegenereerd. In onderstaande grafiek zie je hoe de maandstatistieken zich tot elkaar verhouden. In deze figuur is goed te zien is dat we nu uit de zomerdip klimmen. September heeft veel bezoekers getrokken, en oktober lijkt september te gaan overtreffen.


Over het algemeen is men positief over de site, “Zeker als je het vergelijkt met andere dorpssites“. Toch zijn er ook verbeterpunten. Met name het interactieve gedeelte is nog steeds onvoldoende uit de verf gekomen. Dit heeft mede te maken met bovengenoemd argument dat lid zijn niet nodig is om de pagina’s te kunnen raadplegen. Zoals gezegd wordt daar nu verandering in gebracht.

Wat is de toegevoegde waarde van het lidmaatschap?
Het lidmaatschap is geintroduceerd vanwege twee redenen. De eerste is dat leden op de site te identificeren zijn. Zo kun je zien wie er op de site zijn ingelogd. Tevens worden bijdragen van deze leden (bijv. deelname aan voetbalpool of discussies) vastgelegd in de database zodat iedereen kan zien van wie een bepaalde bijdrage afkomstig is. Hierbij hoef je overigens niet je echte naam te gebruiken. Wel is het zaak om bij het aanmelden als lid je echte volledige naam achter te laten.
Daarmee komen we meteen op de tweede reden van het lidmaatschap: wij als beheerders willen inzicht krijgen in wie de site bezoekt, hoe vaak en welke specifieke onderdelen opdat wij de site verder kunnen optimaliseren. Interactie tussen en met de leden, leert ons wat men graag wil zien op de site. Een concreet voorbeeld hiervan is de vraag om bij de voetbalpool een ‘prikbord’ functie te maken zodat de leden daar hun reacties m.b.t. de pool achter kunnen laten. Hier is blijkbaar behoefte aan, en daar spelen wij dan natuurlijk op in.

Voor deelname aan de voetbalpool moet je nu dus al lid zijn. De pool kan door iedereen bekeken worden, maar om een uitslag te voorspellen moet je toch echt ingelogd zijn. In de nabije toekomst zullen ook de overige interactieve onderdelen, zoals bijvoorbeeld de forums aangepakt worden. Deze onderdelen zullen tezijnertijd opnieuw geintroduceerd worden middels berichtgeving op deze site en e-mailings.

Goed, we zijn dus op weg naar de 200 leden, maar wie was nou het 100ste lid? Dat was niemand minder dan Doeke van der Weide. Hij heeft van de redactie een felicitatie mail ontvangen!

Commissie Jirnsum Online:
Carla Elzinga,
Marco Niemarkt,
Bas Blaauw,
Jancko Posthumus,
Sije Bennie Dijkstra en
Rienk de Vries.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen