Nieuws no image

Gepubliceerd op 22 mei 2006 | door Redactie

0

Jirnsumer betrokken bij inbrakenreeks

De aanhoudingen volgden na een onderzoek nadat begin april in de locatie Grou-Akkrum van OSG Sevenwolden in Grou enkele gsm’s en mp3-spelers werden gestolen. Dit onderzoek leidde naar een 16-jarige jongen uit Jirnsum. Hij werd aangehouden en in verzekering gesteld. 

Vervolgens kon de politie een groep van zeven jongeren in de leeftijd van 15-18 jaar uit Grou en omgeving aanhouden en verhoren op verdenking van diefstal. De verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. 
Met deze aanhoudingen heeft de politie in ieder geval de diefstal van drie gsm’s, één mp3-speler en de diefstal van geld op de school opgelost. Daarnaast werd een woninginbraak bekend, waarbij tevens de autosleutels werden gestolen en de auto werd opengemaakt. Ook is een auto op de Boarch opengebroken en werd er een buitenboordmotor gestolen. 
Twee jongeren van 17 en 18 jaar, eveneens uit de gemeente Boarnsterhim, werden gehoord op verdenking van heling. Alle diefstallen vonden plaats in Grou tussen januari en mei. De politie houdt er sterk rekening mee dat er meer diefstallen over een nog groter tijdvak opgelost kunnen worden. 

Het politieonderzoek loopt dan ook door. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen