Plaatselijk Belang no image

Gepubliceerd op 28 februari 2003 | door Redactie

0

Jirnsumer echtpaar wint Verhoeve Promotieprijs 2002

De eerste nominatie was voor de commissie Jirnsum Online. Deze commissie is, zoals u allen weet, eigenaar en beheerder van de dorpsite. De dorpsite viert overigens vandaag haar 1e verjaardag. De heer Andringa – een ‘Grouster’ – prees de commissie vooral omdat ze met weinig geld en veel enthousiasme een mooie en actuele website op het net hebben gezet. Maar bij het winnen van de prijs komt volgens de heer Andringa meer kijken. In dat opzicht hebben connecties van leden met werknemers van de Verhoeve Groep (belangenverstrengeling?) en indirecte betrokkenheid bij de vervreemding van beelden uit Grou de commissie geen voordeel opgeleverd.

Als tweede genomineerde kwamen de heren Lieuwe van der Meer en André Kampstra uit de bus. Zij zetten zich al maanden in om de grote speeltuin te behouden en ook om een Jopla te creëren voor de hangjongeren. Hun grote inzet voor een ‘moeilijk’ project werd zeer op prijs gesteld. Ondanks de vele complementen voor dit duo kwam men tekort om met de promotieprijs aan de haal te gaan.

Ook een kandidaat prijswinnaar was de heer Bauke de Haan. Hij is 19 jaar voorzitter geweest van de plaatselijke voetbalvereniging en ook al vele jaren actief in wat thans de ‘Festiviteitenkommisje De Jirnsumer Kat’ heet. Een echt verenigings- en dorpsmens dus. Ook Bauke de Haan werd verdacht van betrokkenheid bij bepaalde stunts jegens buurdorp Grou. Dus net als de commissie Jirnsum Online viste ook hij achter het net.

Het bestuur van Stichting Dorpshuis It Kattehûs was de vierde genomineerde. Zij hebben de zware taak op zich genomen om het dorpshuis voor Jirnsum te behouden en lijken hierin voortreffelijk te slagen. Een verbouw cq. uitbreiding zit er aan te komen. Ondanks de inspanningen die ze hiervoor geleverd hebben en nog steeds leveren, ging ook deze genomineerde niet met de prijs naar huis.

En dan de laatste genomineerde en dus tevens winnaar. De gelukkigen waren Piet en Sjoukje Posthumus. “Het waarom is niet in een paar zinnen te vatten”, aldus de heer Andringa. Beide hebben vele functies bekleed en ook vandaag de dag doen ze nog genoeg vrijwilligerswerk. Andringa vervolgt: “Twee mensen dus waar Jirnsum trots op kan zijn.” Het enigszins verbaasde echtpaar liet bij monde van Sjoukje zeer vereerd te zijn met de prijs. Ook vertelde ze dat het gewonnen geldbedrag een bestemming zal krijgen in en voor het dorp Jirnsum.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen