Nieuws no image

Gepubliceerd op 4 april 2002 | door Redactie

0

Jirnsumer had het gemunt op bestelauto’s

Officier van Justitie Warner ten Kate nam hun zienswijze gisteren op de zitting van de Leeuwarder rechtbank over en vroeg de man, met wie het inmiddels goed gaat, van rechtsvervolging te ontslaan.

De verdachte had het niet staan op bestelautootjes. Hij vernielde spiegels en antennes. Begin juli gooide hij in zijn woonplaats een fiets naar een auto. Verder moesten mensen met honden het ontgelden. Hij maakte dreigend met een keu zwaaiende bewegingen.

Daarnaast werd een aantal personen bedreigd met een op een vuurwapen lijkend voorwerp, dat later een vuuraansteker bleek te zijn. Hem is tevens ten laste gelegd dat hij kinderen heeft bedreigd. Dat ontkende hij. Naar de mening van de officier past dit echter wel goed in het totale beeld.

De inwoner van Jirnsum was al onder behandeling van de GGZ, toen hij werd aangehouden. Hierna kreeg hij medicatie, die goed is aangeslagen. Regelmatig vinden er gesprekken met hem plaats. Omwonenden klagen niet meer over hem. Een politieman, die voorheen grote woede bij hem opwekte, groet hij nu vriendelijk. Zijn strafblad is niet groot. Het laatste feit dateerde van 1996. In de visie van de officier moet hij een schadevergoeding van € 145,65 betalen. Uitspraak: 16 april.

Bron: LC
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen