Nieuws no image

Gepubliceerd op 4 december 2003 | door Redactie

0

Jirnsumer horecaondernemers tegen algeheel rookverbod

Frans Kingma, uitbater van De 2 Gemeenten, heeft zelf een hekel aan roken. Maar gezien zijn beroep kan hij dit ‘probleem’ niet altijd ontlopen. Hij vindt het ook wel meevallen in zijn zaak. “Alle ruimtes zijn net voorzien van nieuwe afzuiginstallaties. Bij mij is het dus al goed voor elkaar.”

Hij vindt wel dat we niet te ver moeten doorschieten. “Laten we nu niet roomser zijn dan de paus. In een café zoek je gezelligheid en vertier. Een sigaretje roken hoort daar nu éénmaal bij”, aldus Kingma. Hij verwacht wel dat het aantal rokers iets zal afnemen. Enerzijds door de verwachte harde reclamecampagnes en anderzijds door het nog verder stijgen van de accijns op de rookwaar.

Collega ‘concurrent’ Jan Bleeker van de Fantast is absoluut tegen een algeheel rookverbod in de horeca. “Ze mogen best eisen gaan stellen aan installaties of andere zaken, maar niet de sigaret verbannen uit het café.” Hij zegt ook dat het vrijwel onmogelijk is om in De Fantast een rookvrije ruimte in te richten. Behoudens een luchtzuiveringssysteem heeft Jan Bleeker geen voorzieningen getroffen. “Eerst maar eens afwachten wat de overheid exact wil” , is de mening van Bleeker.


De 2 Gemeenten beschikt al over goede afzuiginstallaties


Café De Fantast: wel al een luchtzuiveringsinstallatie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen