Nieuws no image

Gepubliceerd op 11 juni 2002 | door Redactie

0

Jirnsumer jeugd krijgt vaccinatie tegen meningokokken C

Meningokokken zijn bacteriën die hersenvliesontsteking en/of bloedvergiftiging kunnen veroorzaken. De ziekte kan zich op alle leeftijden voordoen, maar komt voornamelijk voor bij kinderen en jongeren. De tijd tussen besmetting en ziek worden kan variëren van twee tot tien dagen.

Sinds kort blijkt dat meningokokken C infecties vaker voorkomen in Nederland dan vroeger. Het ministerie van VWS heeft daarom onlangs besloten om alle kinderen en jongeren de vaccinatie gratis aan te bieden.

De vaccinatiecampagne verloopt in twee fasen. Kinderen geboren op of na 1 juni 1996 en vóór 1 juni 2001 én jongeren die geboren zijn op of na 1 juni 1983 en vóór 1 juni 1987, hebben reeds een oproep ontvangen. Zij worden op maandag 17 juni a.s. te Grou verwacht. Na de zomervakantie krijgt ook de jeugd in andere leeftijdscategorieën een oproep.

Informatie over de vaccinatiecampagne is verkrijgbaar bij de GGD Fryslân, Lange Marktstraat 14 te Leeuwarden (058-2334334). Email: ggd@ggdfryslan.nl . Internet: www.ggdfryslan.nl .
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen