Nieuws no image

Gepubliceerd op 26 april 2002 | door Redactie

0

Jirnsumer jeugd naar nieuw schoolgebouw

De heer J. Lok zal ook hier als directeur de leiding krijgen. Dit jaar zal er voor het laatst het MAVO examen worden afgenomen en volgend jaar zal het onder de naam VMBO verder gaan.

Het VMBO is een voorbereidende opleiding voor het Middelbaar Beroeps Onderwijs (MBO). Aan het eind van het tweede leerjaar krijgt de leerling een vervolg advies. Er zal dan bekeken worden welke leerweg de leerling het beste kan volgen. Er zijn drie verschillende leerwegen: 1. VMBO gemengd theoretische leerweg 2. VMBO kader leerweg 3. VMBO basis leerweg. De leerling kan de opleiding in Grou afronden (gemengd theoretische leerweg) of er wordt voor gekozen dat de leerling ergens anders zijn opleiding vervolgt.

HAVO/VWO leerlingen gaan of naar Heerenveen naar de OSG Sevenwolden of naar Leeuwarden naar de Openbare Scholengemeenschap Piter Jelles.

De leerlingen die het VMBO kader leerweg en het VMBO basis leerweg advies krijgen, gaan een beroepsgerichte opleiding volgen, dit kan overal in Friesland zijn. Voor het derde en vierde jaar zijn er twee nieuwe vakken bijgekomen, ‘Zorg en Welzijn’ en ‘Handel en Administratie’. In beide vakken wordt vier uur per week les gegeven.

Voor het laatste vak is een heus computerlokaal ingericht als een kantoorruimte met 16 computers, allemaal voorzien van een internet aansluiting. Ook in de bibliotheek staan 12 computers met internet aansluiting, ook wel ‘mediatheek’ genoemd. Verder kan men hier videofilms en naslagwerk bekijken en ander speurwerk verrichten.

In de kantine zal na verloop van tijd een cateringsbedrijf de versnaperingen verzorgen, zoals snoep en broodjes.

Voor de gymlessen wordt gebruik gemaakt van de sporthal ‘de Twinne’ en als het weer het toelaat wordt er naast de school op het sportveld van van Meinga gymles gegeven.

Al met al een geheel nieuw en modern onderkomen met alle up to date voorzieningen voor de komende jaren waar heel veel jeugd hun carrière begint.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen