Nieuws no image

Gepubliceerd op 19 mei 2004 | door Redactie

0

Jirnsumer jeugd spreekt in op raadsvergadering

Er werd ingesproken door leerling Arjen van der Veen van It Tredde Sté. Samen met zijn medeleerlingen hebben ze voor de inspraak bij de raad een brief opgesteld en op grond daarvan 177 handtekeningen ingezameld. Inzet: een trapveldje!

Ze willen een voetbalveldje met twee goals bij De Bernefreon realiseren. De raad honoreerde het verzoek van Arjen en zijn medeleerlingen en voegde het project toe aan de regeling voor kleine recreatieve voorzieningen, zoals dat gisteravond werd behandeld.

Plaatselijk Belang Irnsum is vorige week op de hoogte gebracht van de actie. Echter heeft Plaatselijk Belang zich in eerste instantie gedistantieerd van enige betrokkenheid. Dat heeft enerzijds te maken met het feit dat de huidige speeltuincommissie nog handen en voeten moet geven aan de invulling van het speeltuinbeleid in Jirnsum. Hierbij zijn ze mede afhankelijk van de lokale overheid en ondersteunende instanties.

Anderzijds werd een aanvraag van Plaatselijk Belang uit de pot ‘Kleine recreatieve voorzieningen’ afgewezen. Voor het aanvragen van een alternatief was het te kort dag.


Arjen spreekt de raad toe


Alle actievoerders bijeen

Bron foto’s: Kor Hylkema
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Lid worden?

    Steun jirnsum.com en word lid van het Plaatselijk Belang!

    Ja, ik word lid!

  • Aankomende evenementen

  • Nieuws van de verenigingen